Italijan pre 20 GODINA ispekao roštilj u svom dvorištu i JOŠ SE SUDI SA KOMŠIJOM zbog toga: Sud naložio novi postupak


Vesti

Svet

Svađa komšija oko roštilja završila na sudu i traje već 20 godina

Porodici Tonin smetao dim susedovog roštilja koji je bio suviše blizu njihove ograde

Nesvakidašnji spor oko dima roštilja između dve italijanske porodice traje 20 godina

Nesvakidašnji spor između dve italijanske porodice oko roštilja koji se previše dimio nastavlja se i posle 20 godina, prenose danas italijanski mediji.

mesoFoto: Profimedia / Profimedia

meso

Kasacioni sud u gradu Tavernele di Sovico u provinciji Vićenca vratio je ovaj slučaj Apelacionom sudu u Veneciji, prenosi list Korijere del Veneto.

Blic preporučuje

Spor je počeo još 2004. kada se porodica Tonin obratila sudu u Vićenci jer im je smetao dim susedovog roštilja, koji je, kako su naveli, izgrađen suviše blizu ograde između dva poseda.

Prvostepeni sud je 2007. odbacio zahtev za rušenje zidanog roštilja, smatrajući da nije reč o gradnji koja bi bila obuhvaćena regulacijom o urbanom planiranju.

Sud je umesto toga, naložio porodici Koca-Monterizis da nađe načina da smanji količinu dima koji predstavlja smetnju.

Porodica Tonin se na ovu odluku žalila, da bi ponovo izgubila spor 2019. Obe porodice su se potom obratile Vrhovnom sudu koji je sada naložio novi postupak, prihvativši žalbu Toninovih, uz obrazloženje da se i zidani roštilj mora smatrati “izgrađenom konstrukcijom” i da zato podleže propisima o urbanom planiranju.

(Tanjug)


Blic

Check Also

"SELJAK SAM, VOZIM TRAKTOR, ALI ZA OVE BIH UVEO OGROMNE KAZNE": Saobraćajka kod Gornjeg Milanovca, autom se zabio u neosvetljenu radnu mašinu (FOTO)

Saobraćajna nesrećadogodila se večeras na putu Gornji Milanovac – Kragujevac u selu Donja Crnuća. Naime, …