“Svaka čast EU, razumeli smo vašu poruku jasno i glasno”: Brnabić reagovala na vest o Toninu Piculi

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas, povodom imenovanja Tonina Picule za novog izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, da je Srbija tu poruku razumela jasno i glasno.

– E, svaka vam čast! Sve smo razumeli. Svaka čast EU, razumeli smo vašu poruku jasno i glasno – napisala je Brnabić u objavi na svom nalogu na mreži X, uz koju je podelila vest o imenovanju Picule za izvestioca o Srbiji.

 

 

 

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naša zemlja dobro razumela poruku koju joj je Evropski parlament poslao postavljajući Tonina Piculu za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju.

– Ne žurim sa komentarima i razgovaraćemo sa njim i radićemo sa njim.  Ali smo dobro razumeli poruku Evropskog parlamenta – rekao je Vučić posle trilateralnog sastanka sa premijerima Slovačke Robertom Ficom i Mađarske Viktorom Orbanom u Komarnu, na pitanje kako komentariše postavljanje Picule.

Foto: EPA JAKUB GAVLAK

 

On je rekao i da nije problem u tome što je Picula Hrvat, već u njegovim stavovima.

Tonino Picula (63), koji je danas izabran za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, hrvatski je političar iz Socijaldemokratske partije Hrvatske i evroposlanik od 2013. godine.

Na toj poziciji zameniće Vladimira Bilčika, na poziciji koju je prethodnih 10 godina držala Evropska narodna partija (EPP).

Ko je, zapravo, Picula i zašto su zbog njegovog imenovanja usledile ovakve reakcije čitajte u POSEBNOJ VESTI.


Počela sednica Odbora za prava deteta u Skupštini Srbije! U radu učestvuje osam ministarstava – fokus nasilje koje uključuje decu!

Društvo

U Skupštini Srbije danas je počela sednica Odbora za prava deteta, na kojoj učestvuje osam ministarstava Vlade Srbije. Na sednici je naglasak stavljen na prevenciju i suzbijanje nasilja koje uključuje decu, a ministri će izvestiti narodne poslanike o aktivnostima svojih resora na ovom polju.

sledeća vest




Informer

Check Also

PORODILJI IZ IVANJICE SE UGUŠILO NOVOROĐENČE Porodica neutešna tvrdi da su bebu UBILI SVOJIM NEZNANJEM: “Blago se čula kada su je izvadili i poslednji put pokazali nesuđenoj majci”

Vesti Društvo Porodilji iz Ivanjice se ugušilo novorođenče 22. oktobar 2024. 21:18 Tragičan događaj, prema …