SKANDAL! Bošnjaci legalizuju brutalnu pljačku imovine RS! Bećirović i Komšić upravo preglasali Cvijanovićevu! (FOTO)

Predsedništvo BiH usvojilo je predlog zakona o državnoj imovini kojoj bi celokupna imovina Republike Srpske bila uknjižena kao vlasništvo Bosne i Hercegovine, kršenjem Dejtonskog sporazuma!

Protiv ovog skandaloznog predloga zakona bila je srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, ali su Denis Bećirović i Željko Komšić očigledno sklopili prljavi politički dil i preglasali Cvijanovićevu! Iz njenog kabineta saopšteno je da je reč o čistom politikanstvu!

Foto: printscreen

Predlog zakona koji guraju Bošnjaci

Čeka se skupština

Da bi ovaj sraman predlog zakona stupio na snagu potrebno je da ga usvoje i Predstavnički dom i Dom naroda Parlamenta BiH.

Foto: printscreen

Sarajevo želi da otme imovinu Republike Srpske

 

Komentarišući ovaj skandal, ministar bezbednosti BiH i predsednik DNS Nenad Nešić, oštro je kritikovao odluku Predsedništva BiH o usvajanju predloga zakona o takozvanoj državnoj imovini, ocenjujući da je taj predlog već sada propao.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Nenad Nešić

Prema njegovim rečima, Denis Bećirović i Željko Komš preglasavanjem Željke Cvijanović izveli “performans”, naglašavajući da nisu nadležni za usvajanje ovog zakona.

Zakon o državnoj imovini ne može da ode dalje od kante za smeće – rekao je Nešić, dodajući da je “državna imovina crvena linija ispod koje niko u Republici Srpskoj neće ići”.

– Dejtonski mirovni sporazum definiše da državna imovina pripada entitetima, a Ustav BiH precizno propisuje nadležnosti institucija, među kojima nije državna imovina. Pitanje državne imovine može se rešiti isključivo u skladu sa Ustavom BiH i ustavima entiteta. Pozivam sve strane da prihvate dejtonsku realnost. Pritisci i ucene nisu put za rešenje – poručuje Nešić.

Čisto licemerje

Nešić je ukazao i na to da je OHR preneo svu državnu imovinu u distriktu Brčko na ovaj entitet, postavljajući pitanje zašto to ne važi i za ostale entitete.

Još nisam čuo objašnjenje kako to državna imovina u Brčkom pripada distriktu, a u entitetima to ne važi – dodaje je Nešić.

Vučić: Gde to piše?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojevremeno je upitao gde piše da imovina Republike Srpske mora da pripadne BiH.

Vi ste čuli već mnogo puta svi u Srbiji i u BiH i u celom regonu jednu sintagmu koja glasi “duh Dejtonskog sporazuma”. Ako mi kao zemlja koja je potpisala Dejtonski sporazum nismo garant sprovođenja, jer kažu da to ne piše nigde, već smo samo potpisnik, iako bi “duh” upravo tog potpisa upravo to znači, ja ne bih da se bavim “duhom” i “duhovima” već imam najkonkretnije pitanje za one koji su rekli da smo mi pogazili Dejtonski sporazum za naše partnere iz američke ambasade u BiH. Naime Dejtonskim mirovnim sporazumom regulisane su nadležnosti centralnih vlasti i entiteta. Moje prvo pitanje za njih je kako, gde i otkada negde piše da imovina pripada centralnim vlastima, a ne entitetima? – upitao je Vučić. Sve o tome pročitajte OVDE.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić

 


Bravo za našu sjajnu Adrianu! Predsednik Vučić čestitao srpskoj atletičarki na srebrnoj medalji!

Ostali sportovi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras srpskoj atletičarki Adriani Vilagoš na osvajanju srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Rimu u bacanju koplja

sledeća vest




Informer

Check Also

NOŽEM UBO GOSTA U KAFANI NAKON SVAĐE: Ponavlja se suđenje okrivljenom za pokušaj ubistva u Čurugu

Suđenje Čuružaninu S. A. (30), okrivljenom za pokušaj ubistva mladića (22), ponavlja se zbog promene …