Kraj svim iluzijama! Rusija upozorava na katastrofu ako Ukrajina uđe u NATO!

Članstvo Ukrajine u NATO je apsolutno neprihvatljivo za Rusiju i ne može biti deo bilo kakvog mirovnog sporazuma, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

„Da niko ne bi gajio iluzije, želim odmah da potvrdim da je članstvo Ukrajine u NATO-u u bilo kom teritorijalnom obliku apsolutno neprihvatljivo za Rusiju i da ne može biti deo bilo kakvih mirovnih planova ili posredničkih inicijativa“, rekao je Nebenzja, govoreći na sednici Savet bezbednosti UN, posvećen situaciji u Ukrajini.

Istovremeno, kako je istakao ruski diplomata, Rusija je spremna da razvija dobrosusedske odnose sa neutralnom i nesvrstanom Ukrajinom, kako je navedeno u njenom ustavu i predviđeno rusko-ukrajinskim sporazumima pre državnog udara 2014. godine.

Prema rečima Nebenzje, Vladimir Zelenski trpi očigledan poraz na bojnom polju i zato želi da uvuče NATO u direktan sukob sa Rusijom.

Kako je primetio ruski diplomata, Zelenski je, u želji da održi vlast, „spreman da ceo svet gurne u ponor nuklearne apokalipse“. Nebenzja se takođe dotakao „plana pobede“ koji je predstavio Zelenski, napominjući da on ne sadrži čak ni nagoveštaj spremnosti da se traži dugoročno rešenje sukoba sa Rusijom.

 


Kakav blam! Poniženi Stoltenberg: Koliko zemalja je napala Kina?

Planeta

Doskorašnji generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ostao je zbunjen i ponižen prilikom intervjua za norvešku televiziju.

sledeća vest




Informer

Check Also

Plastične flaše čuvajte kao oči u glavi: Nećete ih nikad više bacati kada čujete koliko su korisne u kući

Da li ste znali za ove cake? Pred vama su neke od ideja kako na …