Mislim da je bio faul Zvezde! Hrvat progovorio o poslednjem napadu

Teško je komentarisati, vruće su glave, ali meni se činilo da je bio faul. Tako je trener Budućnosti Andrej Žakelj prokomentarisao poslednji napad njegovog tima u derbi meču 5. kola ABA lige protiv Crvene zvezde.

Fantastični Mekinli-Rajt je u tim trenucima postizao sve poene za domaće, pa je lopta upravo njemu bila u rukama u posedu koji je odlučivao pobednika neizvesnog meča.

Amerikanac je napao reket, iznudio kontakt Uroša Plavšića i promašio, ali arbitri nisu videli prekršaj i crveno-beli su osigurali pobedu. Hrvatski stručnjak nije želeo mnogo da govori o toj situaciji, ali je ponovio da mu se čini da je sudijska trojka napravila grešku.

Foto: abaliga.com

Fantastični Mekinli-Rajt

Teško je komentarisati, još su vruće glave. Meni se činilo da je bio faul. Sada je to prošlo. Moramo da razmišljamo o drugim stvarima, igrači i štab. Prekosutra je teška utakmica, protiv dobrog tima. Odmah sam rekao da moramo da dignemo glave. Početak je sezone. dali su sve od sebe i doćie i pobede uz ovakav pristup i borbu – rekao je Žakelj.

Bivši trener Cedevite je i pohvalio svoje igrače uprkos porazu i izrazio zadovoljstvo borbom protiv izuzetno jakog protivnika.

Teška utakmica. Nije ni sada lako da se priča posle svega što se desilo. Moram da čestitam mojim igračima. Mislim da su dali maksimum. Dali su poslednji atom snage što su imali. Još, bez Morgana, koji nam je bitan. Nemam šta da im zamerim. Utakmica je bila kvalitetna i na nivou, za publiku – objasnio je Hrvat, a potom se osvrnuo na prekide koji su poprilično isekli momentum utakmice.

Foto: abaliga.com

Zadovoljan pristupom svojih igrača

– Ne znam. Mislim da smo bili u dobrom ritmu. Mislim da smo i posle prekida odigrali dobre minute. Uz umor koji smo imali. Teško je da se kaže kome je to više smetalo. Mislim da je bio egal ili njihova prednost – kazao je Žakelj.

Ekipa Budućnosti doživela je prvi poraz u regionalnom šampionatu, ali iskusni trener vidi potencijal od ove grupe igrača.

Ovaj tim ima karakter. Pitanje je svežine i snage. Ova utakmica je takva da nije ostalo ništa u njima. Moramo dalje, da analiziramo sebe i protivnika i da idemo na pobedu u sredu u Evrokupu. Nema nikakve filozofije. Umor, gore-dole. Više psihološki moramo da se spremimo. Mislim da ovaj tim ima karakter – zaključio je bivši košarkaš.


Neka kamera prati samo njega! Bivši fudbaler Zvezde oduševio Holandiju!

Fudbal

Uživanje je gledati ga… Kreirao je pet šansi, pretrčao 12,46 kilometara, rekao je Marsijano Vink, nekadašnji fudbaler Ajaksa.

sledeća vest




Informer

Check Also

NESREĆA KOD NIŠA: Vozač za volanom BMW zakucao se pravo u parkirani auto, pa povredio čoveka

Dvojica muškaraca su povređena, od kojih jedan teško, u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros …