"Hezbolah se ruši" Izraelski ministar odbrane otkrio šta se može ubrzo očekivati

– Zatvorenici nam govore šta se dešava, da su prestravljeni jer znaju da nemaju ono šta je potrebno da se nose sa onim što se dešava, u smislu snage, borbene sposobnosti, preciznosti ili odlučnosti.

Cela ova velika formacija koju zovu Hezbolah se ruši – kazao je on trupama 98. divizije IDF, preneo je Tajms of Izrael.

IDF je prošle nedelje objavio snimak navodnih pripadnika Hezbolahovih elitnih Radvan snaga koje su ispitivali o planovima te militantne grupe u južnom Libanu i trenutnom stanju njenih operacija.

– Prelazimo iz situacije da porazimo neprijateljsko selo po selo, do uništenja – dizanja u vazduh tunela i skladišta municije i razbijanja Hezbolaha – rekao je Galant vojnicima.

Prema njegovim rečima, na svakom mestu gde se Hezbolah pripremao za napad na izraelski pogranični grad, postoje vojnici IDF.

– Naš cilj je da u potpunosti očistimo ovo područje da bi stanovnici mogli da se vrate svojim domovima i svojim životima – kazao je on.

Desetine hiljada stanovnika sa severa Izraela raseljene su nakon Hamasovog napada 7. oktobra 2023, kada je Hezbolah počeo da napada severni Izrael skoro svakodnevno.

Tanjug

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Protiv Tačija, Veseljija i ostalih vođa zločinačke tzv. OVK dosad govorilo 96 svedoka, a sprema se još 50! Zastrašuju ih da ne progovore o jezivim zločinima

Iako je Tužilaštvu ostalo još šest meseci da iznese sve dokaze koje ima, kostur optužnice …