Šta se dešavalo pre smrti vođe Hamasa? Objavljeni šokantni snimci, u centru pažnje njegova žena (VIDEO) – Šta li to nosi?

Ubistvo Jahje Sinvara i dalje je tema broj jedan na Bliskom istoku, jer se od tog čina očekuje da doprinese ubrzanju procesa početka primirja Izraela i Hamasa odnosno Hezbolaha.

Jedan snimak koji je objavljen ovog vikenda baca novo svetlo na teorije da su vođe Hamasa, ubijeni Ismail Hanije i Jahja Sinvar živeli na visokoj nozi, za razliku od stanovnika Gaze.

Izraelski vojni portparol za arapski jezik Avihaj Adrae je izjavio danas da se na snimku bekstva vođe Hamasa Jahje Sinvara sa porodicom, u tunele uoči 7. oktobra prošle godine vidi da njegova supruga u ruci nosi tašnu “Hermes Birkin” čija je cena 32.000 dolara.

Toj tvrdnji su prethodile spekulacije na internetu o skupoj tašni, prenose izraelski mediji.

Potpukovnik Adrae je na platformi Iks tašnu uporedio sa siromaštvom većine stanovnika Gaze, koji, kako je napisao, “nemaju dovoljno novca za hranu”.

Izraelska vojska je sinoć objavila snimak Sinvara, ubijenog u nedavnoj izraelskoj vojnoj operaciji na jugu Gaze u Rafi, kako beži noseći zalihe u kompleks tunela ispod Kan Junisa tokom noći pre napada na jug Izraela koji je on organizovao.

Oko 1.200 osoba je ubijeno, većinom civila i više od 250 je oteto u tom napadu posle kojeg je izbio rat u Gazi.Više od 42.500 Palestinca poginulo je izraelskoj ofanzivi iz vazduha i sa kopna, najviše žena i dece.

Objavljivanju snimka, pronađenog u Gazi pre nekoliko meseci, prethodili su pokušaji nekih pristalica Hamasa da prikažu fotografije poslednjih trenutaka Sinvara kao dokaz herojske smrti lidera koji se borio do poslednjeg daha.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

"Желим да будем срећна" Ана Радуловић шокирала све својом новом објавом везаном за распад брака

Атрактивна водитељка Ана Радуловић је тренутно у процесу развода од певача Мирчете Радуловића. Многе је …