Vučić i Putin razgovarali telefonom nakon dve i po godine, predsednik otkrio detalje: "Razmenili smo mišljenje o svim važnim bilateralnim pitanjima, i onim ekonomskim…"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, nakon skoro dve i po godine, razmenivši mišljenja o ključnim bilateralnim pitanjima, uključujući ekonomsku saradnju i energetsku stabilnost Srbije, kao i o istorijskom značaju 80 godina od oslobođenja Beograda. Vučić je zahvalio Putinu na čestitkama povodom ovog jubileja i izrazio zahvalnost srpskog naroda za ulogu Crvene armije u oslobađanju glavnog grada, naglašavajući slobodarski duh Srbije. Takođe, Vučić je istakao da je obezbeđena isporuka gasa iz Rusije po povoljnim cenama, što je ključno za predstojeću zimsku sezonu.

Vrlo dobar razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom! – rekao je Vučić nakon razgovora na svom zvaničnom Instagram profilu.

– Upravo sam završio razgovor sa predsedniko Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Gotovo dve i po godine nismo razgovarali. Imali smo dobar, otvoren, dug i sadržajan razgovor – navodi Vučić u snimku i dodaje:

Govorili smo naravno o onome što je bio povod, a to je 80 godina od oslobođenja Beograda, zahvalio sam se predsedniku Putinu na čestitkama, i ukazao na nepokolebljiv i slobodarski duh srpskog naroda i zahvalnost Srbije i našeg roda jedinicama Crvene armije koje su zajedno sa srpskim jedinicama učestvovale u oslobađanju našeg glavnog grada – istakao je predsednik Srbije.

Razmenili smo mišljenje o svim važnim bilateralnim pitanjima, i onim ekonomskim, i posebno sam se zahvalio predsedniku Putinu na tome što je preko Aleksija Milera učinio to da Rusija i ove zime obezbedi dovoljne količine gasa za Republiku Srbiju, na nivou od 6 miliona kubnih metara, plus 2 miliona, plus 3 miliona… Ovo je shema koju ste zapamtili još iz prethodnih godina, koja je za nas od izuzetnog značaja, po vrlo povoljnim cenama – rekao je Vučić.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Раскинули Софија и Терза: Оставила га, није трепнула – он одмах кренуо да жали за трудном Милицом: "Изгубио сам све у животу, испао сам кретен"

Током “Мићине игре истине” потегла се тема о потенцијалном раскиду Борислава Терзића Терзе и Софије …