Ledeni udar u Srbiji: Temperature ispod nule, a zatim šokantni skok na 19 stepeni – olujni vetrovi haraju, evo kada se smiruju (FOTO)

Danas će u Srbiji preovladavati sunčano vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom do 19 stepeni, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Jutarnje temperature biće niske, uz vedro i hladno vreme, dok se po kotlinama, nizijama i visoravnima očekuje magla i slab prizemni mraz.

U košavskom području, posebno na jugu Banata i u donjem Podunavlju, duvaće jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine, koji će popodne oslabiti. U ostatku Srbije vetar će biti slab do umeren i promenljiv. Jutarnje temperature kretaće se od 0 do 10 stepeni, dok će najviša dnevna biti između 16 i 19 stepeni.

Najava RHMZ
Najava RHMZ / Izvor: RHMZ Printscreen

U Beogradu će jutro takođe biti hladno, a tokom dana pretežno sunčano, uz umeren jugoistočni vetar koji će popodne oslabiti. Temperature u glavnom gradu kretaće se od 8 do 19 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati pojačane tegobe kod osoba sa psihičkim oboljenjima, posebno u jutarnjim satima. Alergičari i astmatičari treba da budu na oprezu zbog mogućih reakcija na promenu vremena. Meteoropate mogu osetiti nervozu, probleme sa snom i glavobolju. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatna opreznost zbog vetrovitih uslova.

Temperature po gradovima u 7 časova
Temperature po gradovima u 7 časova / Izvor: RHMZ Printscreen

Izvor: Srbija Danas

Check Also

"Замало да УМРЕМО, почели смо да се гушимо, а онда је дошла полиција" Зорица Брунцлик открила све детаље трагедије

Детињство домаће звезде Зорице Брунцлик није било лако, али она никад није крила да је …