Zna se ko je najveći! Đoković srušio Nadala u “poslednjem plesu”! (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Španca Rafaela Nadala u dva seta – 2:0 (6:2, 7:6), u duelu za treće mesto na revijalnom turniru “Slem šest kraljeva” u Rijadu.

Bilo je ovo sve sem jednog klasičnog meča dva velikana “belog” sporta. Večerašnji “poslednji ples” Nadala i Đokovića, označio je kraj rivalstva koje traje gotovo dve decenije, čime je stavljena tačka na jednu od najlepših epoha u modernoj istoriji tenisa. Spektakl u “Kingdom” areni podsetio je na stare dane, probudio uspomene i emocije kod publike, i bez sumnje naterao suze na oči.

Za “bika sa Majorke”, ovo je očigledno bio poslednji susret sa najboljim srpskim teniserom u nekom “ozbiljnijem” formatu. Nema dileme da će se stari znanci sresti nekad i negde ponovo, odigrati pokoji meč iz zabave, ali je sigurno da više nikada neće biti isto. 

 

 

Kao što se i očekivalo, Đoković je otvorio susret maestralnim poenima. Odmah je srpski as, koji je i pre početka istog slovio za velikog favorita, došao do brejka, da bi i u drugom dodatno povećao prednost. Usledio je Nadalov ribrejk – španski teniser je bez puno muke odgovorio i sa par vezanih poena uspeo da smanji razliku, da bi potom Novak sa nulom osvojio servis gem -3:2.

Iako su mnogi očekivali da će večerašnji duel biti nešto opušteniji, Đoković je bio fokusiran isključivo na igru. Iz tog razloga Srbin je bio bez greške, dok se za Nadala ne može reći isto. Grešio je Španac na servisu, a pogotovu na mreži. Vrlo brzo se Nole odlepio i poveo sa 5:2, da bi u odlučujućem gemu rutinski zgrabio poene za svoj groš i poveo u prvom setu – 1:0 (6:2).

 

 

Srpski velikan je nastavio u istom ritmu i tokom drugog dela igre. Isti scenario – Nole je na startu došao do brejka, ali je ovoga puta Nadal eskpresno vratio istom merom. Delovalo je da Novak pokušava da natera Španca na greške, ali mu to nije uspevalo. A ko bolje poznaje njegovu taktiku od legendarnog Rafe, koji se tokom čitave karijere nadmetao sa njim? 

Tokom većeg dela drugog seta su bili u egalu, da bi Nadal nakon nekog vremena prevazišao nervozu i preuzeo vođstvo – 3:2.  Aplaudirala je publika za svaki potez tenisera, bilo da se radi o dobrom poenu ili greški. Nema sumnje da su svi prisutni bili počastvovani što gledaju “poslednji ples”, obzirom da su karte za isti planule u sekundi, te da je do njih bilo veoma teško doći.


>

EPa

EPa




Informer

Check Also

EMOTIVNA ISPOVEST NEDE UKRADEN: Pevačica o trenutku koji joj je promenio život iz korena

Ispovest Nede Ukraden u emisiji “Dalibor Petko Show” gledaoce širom Balkana vratila je u osamdesete. …