Pomama za seoskim nekretninama! Sve više ljudi beži iz grada u selo, a ovo je razlog

Jedan oglas za prodaju kuće i imanja, u prirodi koja je kao iz snova, probudio je veliku pažnju na društvenim mrežama. U poslednje vreme cveta seoski turizam, a sve više ljudi, mladih beži iz gradskih sredina.

Život u gradovima je, kažu mnogi, postao previše užurban i haotičan. Uvek je žurba, gužva,  problem sa parkiranjem, nervoza… Mnogi zato maštaju da odu na selo i započnu novi život gde će više biti u kontaktu sa prirodom i samim sobom.

A to danas, kada se može raditi i onlajn, uopšte nije nemoguće i to za male pare. Sve to je bio razlog da mnogi vlasnici reše da prodaju svoje zapuštene kuće, dvorišta, imanja, jer je sve više zainteresovanih kupaca.

Tako se nedavno pojavio i jedan oglas za prodaju kuće sa imanjem, u prirodi koja je kao iz snova, koji je probudio je veliku pažnju na društvenim mrežama.

Na obroncima Stare planine, u selu Papratna, prodaje se kuća od čak 100 kvadrata sa tri hektara placa. Imanju pripadaju šume, obradive oranice, a na 30 metara od kuće je brza reka, čista kao suza.

Mnogi građani su se u komentarima raspitivali za ovo imanje, a bilo je i onih koji su upozoravali da ovo blago nema vrednost i da ne treba biti na prodaju.

Papratna je, inače, napušteno naselje u Srbiji u opštini Knjaževac u Zaječarskom okrugu. Nalazi se na obroncima Stare planine. Prema popisu iz 2011. imalo je pet stanovnika.

Godine 2015. nije bilo stanovnika ali se 2021. godine doselilo dva stanovnika. Međutim, 32 domaćinstva ima aktivna električna brojila što znači da u ovim kućama povremeno borave meštani koji su se odselili.

 


Milan beogradske ulice zamenio planinskim selom! Osnovao porodicu, a sada svo troje zajedno uživaju

Društvo

Milan Vasiljević (32) iz Beograda, postao je gorštak za vreme pandemije korona virusa. Oduvek je voleo život na selu, a sada svoj san živi i to ne sam, već sa svojom izabranicom Jovanom.

sledeća vest




Informer

Check Also

Tuga do neba: Preminula beba (1) na Dečijoj klinici zbog greške lekara

Dve nedelje nakon smrti malene, oglasila se Klinika za dečje bolesti koja kaže da su …