Uživo Kralj Esvatinija u poseti Srbiji: Svečani doček ispred Palate “Srbija”, domaćin Vučić (VIDEO)


Vesti

Politika

Kralj Esvatinija u Srbiji: Dočekao ga Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić domaćin je posete kralja Esvatinija Msvatija III, koji boravi u višednevnoj zvaničnoj poseti Srbiji. Ceremonija svečanog dočeka održana je ispred Palate “Srbija”, nakon čega Vučić i kralj Msvati III imaju sastana oči u oči.

.Foto: Tanjug / youtube

.

Kralj Esvatinija dočekan je uz najviše državne počasti: crveni tepih, počasni stroj Garde i intoniranje himni dve zemlje.

Nakon toga je planiran plenarni sastanak delegacija Srbije i Kraljevine Evatini, a zatim i ceremonija potpisivanja sporazuma u prisustvu predsednika Srbije i kralja Esvatinija. Njih dvojica će učestvovaće i na okruglom stolu “Srbija i Esvatini Inovacija kao pokretač rasta”, uoči čijeg početka će biti predstavljene dve privrede i mogućnosti za unapređenje saradnje u sektoru infomaciono-komunikacionih tehnoloigija. Nakon njega, biće predstavljena specijalizovana izložba Ekspo 2027.

Iako su formalni diplomatski odnosi između dve zemlje uspostavljeni 1990. godine u Njujorku potpisivanjem zajedničkog dokumenta, saradnja dve strane postoji još od sticanja nezavisnosti Esvatinija 1968. godine. Politički odnosi se zasnivaju na tradiciji saradnje koja je postojala u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja.

Kralj Esvatinija, koji u Srbiji boravi do 22. oktobra, stigao je sinoć u Srbiju, a dočekao ga je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.


Blic

Check Also

TRPALI JOJ U RUKE EVIRĆE DOK JE PEVAČICA SAMO MOGLA DA GLEDA: Ovako je Jovana Jeremić uzela za 10 minuta 1.000 € bakšiša na svadbi!

Voditeljka Jovana Jeremić nedavno je na svadbi uzela za 10 minuta čak 1.000 evra bakšiša. …