Ode Evropa u ambis! NATO rešio da obori ruske rakete! PVO bazu stavljaju u punu pripravnost, leteće na sve strane…

Ministar spoljnih poslova Poljske Radoslav Sikorski najavio je da će ta zemlja uskoro otvoriti raketnu bazu protivvazdušne odbrane i izrazio nadu da će poljski sistemi moći da obaraju i ruske rakete koje lete prema Poljskoj.

Nakon julskog samita NATO-a u Vašingtonu, objavljeno je da će novo američko odbrambeno raketno postrojenje u Poljskoj uskoro postati operativno i spremno za zaštitu Alijanse.

– Otvorićemo raketnu bazu protivvazdušne odbrane u Rezdikovu u narednim nedeljama. To je baza o kojoj smo se dogovorili sa Sjedinjenim Američkim Državama – naglasio je Sikorski.

Dodao je da Poljska vodi pregovore sa SAD-om kako bi osigurala da njeni sistemi protivraketne odbrane mogu obarati ruske rakete koje lete ka Poljskoj, a ne samo iranske rakete usmerene ka SAD-u.

Za sada nije poznato da li je Poljska dobila odgovor na ovaj zahtev.

Američku odbrambenu raketnu bazu u Poljskoj naručio je NATO u julu 2024. godine.

Kao deo sveobuhvatnog raketnog odbrambenog sistema NATO-a, objekat je dizajniran za otkrivanje, praćenje i presretanje balističkih projektila. Postrojenje je isključivo defanzivno i ima oko 200 zaposlenih.

Nakon velikog ruskog napada na Ukrajinu ujutru 26. avgusta, Poljska je prijavila povredu svog vazdušnog prostora.

Kasnije je Sikorski u intervjuu za „Financial Times“ izjavio da bi Poljska trebalo da presreće ruske rakete koje bi mogle da povrede poljski vazdušni prostor već iznad Ukrajine.


Gotovi smo?! Tramp upravo saopštio svetu kada počinje klanica! Kraj čovečanstva mnogo bliži nego što iko misli?!

UŽAS

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je da je zabrinut da bi zbog delovanja aktuelnih američkih vlasti u naredna tri do četiri meseca mogao da počne treći svetski rat.

sledeća vest




Informer

Check Also

"ZVICER JE SVE ISPEGLAO!" VELJKO BELIVUK HTEO DA UBIJE DŽONIJA SA VRAČARA! Svedok-saradnik otkrio da je Belivuk sumnjao da Vušović hoće da ga likvidira

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin koji je u zamenu za manju kaznu otkrio sve tajne klana Veljka …