Epilog horora u Subotici: Maloletniku koji je nožem povredio šklolsku drugaricu određen pritvor

Učenik osmog razreda Osnovne škole “Sečenji Ištvan” iz Subotice naneo je danas lakše telesne povrede oštrim predmetom svojoj vršnjakinji tokom časa. 

Devojčici su povrede sanirane u Opštoj bolnici u Subotici, nakon čega je puštena na kućno lečenje, dok je počinilac predat sudiji za maloletnike na dalje postupanje.

Prema svedočenjima učenika, počinilac je danas došao na takozvani nulti čas osmog razreda. Na pitanje nastavnice zbog čega je došao bez školske torbe, odgovorio je da je došao zbog drugih namera. Izvadio oštar predmet i naneo povrede devojčici po rukama i nogama.

Ona je izjurila iz učionice i potražila pomoć od drugih nastavnika, nakon čega je prevezena u Opštu bolnicu. Iz te insitucije nam je, nezvanično, rečeno da je devojčica nakon saniranih povreda puštena na kućno lečenje.

Slučaj je školskom policajcu prijavljen u 13:15, nakon čega je policija zajedno sa predstavnicima Višeg javnog tužilaštva izvršila uviđaj, a slučaj je, po njegovom okončanju, predat sudiji za maloletnike koji je izjavio da će se ovaj maloletnik još večeras pojaviti pred sudom.

Tokom popodneva roditelji su dolazili po svoju decu kako bi ih odveli kući.

Iz škole se popodne i večeras nisu oglašavali, osim obaveštenja roditeljima putem vajber grupa, gde je poručeno da su svi učenici dobro i da će svima kojima to bude potrebno biti pružena neophodna psihološka pomoć zbog preživljenog šoka.

Dečaku koji je povredio devojčicu u školi u Subotici određen pritvor do 30 dana

Viši sud u Subotici saopštio je da je maloletniku (14) koji je povredio drugaricu iz razreda u OŠ “Sečenji Ištvan”, određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Sudija za maloletnike je ocenio da postoje razlozi za određivanje pritvora po članu 211 stav 1 tačka 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, te je maloletniku određen pritvor u trajanju do mesec dana, navode u Višem sudu, preneo je RTS.

Subotičko Više javno tužilaštvo prethodno je stavilo zahtev za pokretanje pripremnog postupka zbog krivičnog dela ubistva u pokušaju.

Maloletnik je saslušan u Višem sudu u Subotici, a Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora.

Devojčica koja je danas u subotičkoj školi zadobila posekotine, optuštena je na kućno lečenje, saopštila je Opšta bolnica Subotica.

Ona je primljena u bolnicu sa dve ubodne rane na ruci i jednom na nozi, koje su joj nanete nožem.

Izvor: Srbija Danas/RTV

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Svečanost povodom 80 godina od oslobođenja Beograda! Vučić sutra polaže venac na spomenik Neznanom junaku na Avali

Povodom 80 godina od oslobođenja Beograda, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položiće venac na spomenik …