Uspešna promocija ERASMUS KA 131 projekta: Kruna dugogodišnjeg truda i zalaganja Alfa BK Univerziteta u oblasti međunarodne saradnje


Vesti

Društvo

ERASMUS KA 131 – Alfa BK Univerzitet promoviše nove mogućnosti za studiranje u Evropi

Studenti i nastavnici imaju priliku učestvovati u prestižnim programima mobilnosti u Evropi

Alfa BK Univerzitet je 17. oktobra 2024. godine sa velikim uspehom održao svečanu promociju projekta 2024-1-RS01-KA131-HED-000198828 – ERASMUS KA 131, kao deo globalne inicijative ERASMUS Dani 2024. Događaj “Promotion Happy Hour at Alfa BK University” okupio je eminentne profesore, saradnike i studente koji su saznali više o izuzetnim mogućnostima koje projekat nudi za akademsku mobilnost, unapređenje obrazovanja i internacionalnu saradnju.

.Foto: Uroš Marković / Ustupljene fotografije

.

Projekat ERASMUS KA 131, podržan od strane Fondacije Tempus i Evropske unije, predstavlja krunu dugogodišnjeg truda i zalaganja Alfa BK Univerziteta u oblasti međunarodne saradnje. Ovim projektom studenti i nastavnici Alfa BK Univerziteta imaju priliku da učestvuju u prestižnim programima mobilnosti u Evropi, razvijaju svoje veštine u internacionalnim timovima, i steknu iskustva koja će imati dugoročni uticaj na njihovu karijeru i lični razvoj.

.

Foto: Uroš Marković / Ustupljene fotografije

.

Prof. dr Marijana Joksimović, direktorka međunarodne saradnje na Alfa BK Univerzitetu, pohvalila je značaj projekta za dalji razvoj institucije i istakla da je to dokaz kontinuiranog rasta i napretka univerziteta.

– Alfa BK Univerzitet je jedna od vodećih visokoškolskih institucija u Srbiji kada je reč o međunarodnoj saradnji i inovacijama u obrazovanju. ERASMUS KA 131 je samo još jedan pokazatelj naše posvećenosti tome da studentima i nastavnicima omogućimo najbolje uslove za razvoj i učenje u globalnom kontekstu – naglasila je Joksimovićeva.

.

Foto: Uroš Marković / Ustupljene fotografije

.

Univerzitet već dugi niz godina uspostavlja partnerstva sa vodećim evropskim institucijama i konstantno unapređuje svoje studijske programe kako bi odgovarao na izazove modernog obrazovanja. Zahvaljujući akreditovanim programima u različitim naučnim oblastima, Alfa BK Univerzitet se izdvaja kao lider u visokom obrazovanju u Srbiji, a sada i širom Evrope. ERASMUS KA 131 projekat dodatno osnažuje poziciju Univerziteta kao vodeće institucije koja svojim studentima nudi vrhunske akademske uslove i jedinstvene mogućnosti za profesionalni napredak.

.

Foto: Uroš Marković / Ustupljene fotografije

.

Ova promocija je ujedno označila početak nove ere u internacionalizaciji Alfa BK Univerziteta, koja će, zahvaljujući ovom i sličnim projektima, omogućiti novim generacijama studenata da postanu deo evropske akademske zajednice. Univerzitet se priprema da u bliskoj budućnosti aplicira i za druge značajne projekte poput ERASMUS KA 171, koji bi omogućili mobilnost i saradnju sa visokoškolskim institucijama širom sveta.

Alfa BK Univerzitet – Vaš prvi izbor za međunarodno obrazovanje i mobilnost!


Blic

Check Also

PLJAČKA VEKA U HRVATSKOJ Bivši policajac ukrao POLA MILIONA EVRA snimajući bankomate, pljačkao kuće zagrebačke elite

Vesti Svet Osumnjičeni muškarac u Zagrebu ukrao pola miliona evra iz bankomata uz pomoć skrivenih …