Zagrađanin: Samo intenzivnom i brzom razmenom informacija policije mogu da odgovore na sve izazove!

Državni sekretar MUP-a Vladan Zagrađanin prisustvovao je zatvaranju vežbe razmene informacija u realnom vremenu o krijumčarenju migranata i trgovini ljudima duž istočno-mediteranske rute u Ohridu, i tom prilikom oglasio se putem društvene mreže Instagram.

– Danas sam u Ohridu prisustvovao zatvaranju vežbe razmene informacija u realnom vremenu o krijumčarenju migranata i trgovini ljudima duž istočno-mediteranske rute. 

Zahvalio sam se timu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, koji su činili predstavnici Uprave kriminalističke policije i Uprave granične policije, na zalaganju i prikazanim sposobnosti tokom vežbe. Samo intenzivnom i brzom razmenom informacija policije mogu da odgovore na sve izazove, kako na regionalnom, tako i na međunarodnom nivou.

Vežba je realizovana kroz simuliranu razmenu informacija, između 11 policijskih timova, o prekograničnim slučajevima krijumčarenja migranata i trgovine ljudima sa unapred pripremljenim scenarijima.

Simulaciju vežbe organizovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Severne Makedonije, uz pomoć projekta „Podrška EU jačanju borbe protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu“, kao i uz podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM) – napisao je Zagrađanin.




Informer

Check Also

Da li ovo znači da se Stanija uskoro udaje? Ova Asminova objava privukla je pažnju, otkrio je kakve namere ima

Asmin i Stanija, Foto: Printscreen/Instagram/stanijadobrojevic Stanija Dobrojević više od godinu dana je u vezi sa …