Oluja samo što nije! Ukoliko planirate izlazak iz kuće, spremite se za neočekivani obrt!

Danas je započelo veoma hladno jutro širom Srbije, sa temperaturom koja se pored Kopaonika i u nekoliko gradova spustila na samo 2°C. U Beogradu je bilo nešto toplije, sa 8 stepeni. U danu pred nama očekuje se dalje povećanje oblačnosti, tako da će biti umereno do pretežno oblačno, ali suvo. Najviše oblaka biće na zapadu zemlje, dok se na istoku očekuje manje oblačnosti.

Vetar i vremenski uticaji

S obzirom na to da se Srbija nalazi između centra snažnog ciklona sa severoistoka i ciklona sa zapada, očekuje se vrlo vetrovito vreme. Već danas se očekuje pojačanje jugoistočnog vetra, a od danas pa sve do kraja sedmice biće veoma vetrovito, uz umeren do jak jugoistočni vetar. Na jugu Banata, u Pomoravlju, Podunavlju, Vojvodini i Braničevskom okrugu košava će biti veoma jakog intenziteta sa udarima iznad 60 km/h, dok će košava biti najjača na jugu Banata. Na širem području Vršca očekuju se olujni udari jugoistočnog vetra od 100 km/h. Slabljenje jugoistočnog vetra i prestanak košave očekuje se u utorak.

Očekivane padavine

Kada je reč o kiši, u subotu se očekuje na zapadu zemlje, a u nedelju u južnim i centralnim predelima. Te padavine biće deo veoma snažnog sistema nad centralnim Mediteranom i Jadranom, koji će tim predelima donositi snažne grmljavinske oluje i vrlo obilne padavine. Srećom, ovi sistemi neće zahvatiti Srbiju, već će kiša u napomenutim predelima zemlje biti znatno slabijeg intenziteta.

Vremenska prognoza za naredne dane donosi promenljive vremenske prilike sa naglaskom na vetar i padavine, ali uz očekivano slabljenje jugoistočnog vetra i prestanak košave u utorak.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

"RADIO JE ONO ŠTO DANAS RADE MAŠINE, IZNEDRIO JE VRHUNSKE KADROVE" Otkriveno ko je bio Slavoljub kog je udarcima u glavu ubila ćerka u Nišu!

Slavoljub Đ. (79) kog je juče, kako se sumnja, udarcima u glavu i telo ubila …