TUGA! Preminula Mina (23), devojka za koju se borila cela Srbija – Toliko malo je bilo potrebno da ode na lečenje u inostranstvo ali srce nije izdržalo

Mina Pošarac (23), devojka prelepog osmeha za čije ozdravljenje se borila Srbija, preminula je jutros. Prema informacijama, sakupljena sredstva u toj akciji biće prosleđena na račun Minine bake.

Podsetimo, Mina je do februara 2022. godine živela uobičajenim životom, a onda je osetila bol u kičmi, nije mogla da ustane i izgubila je kontrolu nad telom.

Tada je urađen MR pregled kičmenog stuba na kome je opisana intramedularna ekspanzivna lezija koja je svojim karakteristikama najpre odgovarala primarnoj promeni tipa ependimoma ili astrocitoma. Mina je operisana 10.3.2022. godine kada je načinjena ekstirpacija ekspanzivne lezije intramedularno nivoa C7-Th2. Dobijeni patohistološki nalaz govorio je u prilog Glioblastoma IDH-wild type, CNS WHO, gradus IV.

Nakon operativnog lečenja komisija je imala mišljenje da je potrebno sprovesti postoperativnu zračnu terapiju uz konkomitantnu hemioterapiju temozolomidom, zatim još šest ciklusa adjuvantne hemioterapije temozolomidom. Planirana zračna terapija je u celosti sprovedena, a primila je i hemioterapije temozoloidom.

Nastavak lečenja bio je planiran u inostranstvu, gde je planirana operacija tumora, ali nažalost do toga nije došlo i prelepa devojka je izgubila borbu za život.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Sjajna vest za sve buduće informatičare: Država će od sada snositi troškove priprema za takmičenje

Ubuduće, kad omladinci talentovani za IT budu imali takmičenja, neće ih iz svog džepa plaćati …