U Specijalni sud u Beogradu desetak minuta pre početka suđenja stigla je i okrivljena Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru iz očevog pištolja ubio devetoro svojih vršnjaka i radnika školskog obezbeđenja.

Miljana je u zgradu u Ustaničkoj ulici stigla u pratnji svojih advokata Irine i Borivoja Borovića, a lice je kao i do sada krila iza naočara za sunce.

Podsetimo, ona je optužena pošto je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici istiroije u kojoj je maloletni ubica ubio đake. Na optuženičkoj klupi se pored Miljane Kecmanović nalazi i njen suprug Vladimir Kecmanović, koji se tereti da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti, odnosno zbog toga što nije obezbedio oružje koje je čuvao u stanu, a iz kog je njegov sin počinio masakr, ali i zbog toga što ga je vodio u streljanu i učio da puca. Vladimir Kecmanović se od 3. maja 2023. godine nalazi u pritvoru, dok se njegova supruga brani sa slobode.

Zorana Jevtić Okrivljena Miljana Kecmanović u pratnji advokata

Pre okrivljenih, u sud je uz velike mere opreza dovezen i njihov sin, dečak ubica, koji se od masakra nalazi u psihijatrijskoj ustanovi. On je u ovom sudskom postupku svedok i danas će po drugi put stati za sudsku govornicu i odgovarati na pitanja.

U Specijalni sud su stigli i roditelji ubijene dece.

(Kurir.rs – B. T.)