Godinama ga je mučila vlaga na staklima: Uz pomoć stare čarape i ovog sastojka rešio je problem zauvek

Da ne bi sprečili neželjene situacije ili pojave, ljudi će smisliti bilo šta, uključujući i najneobičnija rešenja. A jedan od većih problema u hladnijim mesecima je zamagljivanje vetrobranskog stakla. Sama pomisao da uđete u automobil u kome se hladna tečnost nakuplja na unutrašnjoj strani prozora izaziva nelagodnost, a ovaj problem je još izraženiji ako nemate „sreću sa garažom“.

Jedan korisnik Reddit-a je tako pronašao odličan način da spreči nakupljanje vlage u automobilu, koristeći – posip za mačke! Da, proizvod koji mačke koriste da u njemu vrše nuždu se pokazao kao odlično rešenje za sakupljanje vlage na vetrobranskim staklima, što može izazvati brojna druga oštećenja automobila.

Jedna čarapa puna peska biće dovoljna da sakupi vlagu sa vetrobranskog stakla

Pored samog peska, biće vam potrebna i stara čarapa. nakon što ga napunite peskom za mačke, jednostavno ga zavežite i ostavite preko noći iznad kontrolne table. Prema rečima korisnika koji je ovo isprobao, prizor koji ćete naći ujutru mogao bi da vas veoma pozitivno iznenadi.

– Odrastao sam uz oštre zime i unutrašnji mraz je nešto što smatram najgorim. Pronašao sam ovaj način da sprečim zamagljivanje unutrašnjosti, ali i smrzavanje – napisao je na podreditu Life Pro tips, gde se svakog dana mogu naći nova zanimljiva korisnička iskustva koja pomažu u svakodnevnom životu.

Pored komandne table, ispod sedišta možete ostaviti i čarapu napunjenu mačjim peskom, gde će i ona odraditi „dobar posao“. Važno je samo da je ne stavljate negde gde može da ometa vožnju, ali i da, u zavisnosti od nivoa vlažnosti u automobilu, svakih nekoliko dana čarapu zamenite novom sa suvim peskom.

Pored ovog bizarnog, ali efikasnog trika, korisnici Reddita su naveli još neke neobične radnje koje im pomažu da očiste stakla na vozilima. Krompir je svakako među najčudnijim. Trljanje stakla sveže isečenim krompirom pomoći će da krompirov skrob deluje kao barijera između stakla i vazduha, čime se sprečava zamagljivanje.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com


Krstarica

Check Also

ČULA SE SVAĐA I GALAMA IZ TOG STANA, DESILO SE ZLO: Komšije iz Niša progovorile o jezivom zločinu: Ženica nije bila loša, ali je bila na terapijama

Stanari zgrade u Ulici Pariske komune u Nišu su u neveroci zbog ubistva koje se …