Najstrašnije vesti za Ukrajinu! Strana vojska došla u Rusiju, bataljoni već formirani?! Amerikanci alarmirali Kijev: Spremaju se za juriš…

Rusija navodno okuplja bataljon vojnika iz Severne Koreje kako bi pomogli u potiskivanju ukrajinskih snaga iz Kurska.

Kako izveštava ukrajinski portal LIGA, pozivajući se na izvore iz ukrajinske vojne obaveštajne službe, Moskva planira popuniti svoje novo odeljenje vojnicima koje šalje Kim Džong Un. Prema istim izvorima, očekuje se da će ti vojnici učestvovati u borbenim misijama na jugozapadu zemlje, gde Rusija i dalje vodi borbe sa ukrajinskim snagama nakon invazije koja je započela 6. avgusta.

Pored toga što Rusija svakodnevno gubi značajnu vojnu tehniku u sukobima sa Ukrajinom, suočava se sa ozbiljnim nedostatkom ljudstva, zbog čega pribegava prinudnom regrutovanju i jednokratnim novčanim podsticajima za vojnike koji se odluče da se prijave u vojsku.

Kako bi nadoknadila gubitke u ljudstvu, severnokorejski vojnici formiraće „specijalni burjatski bataljon“, nazvan po Burjatima — etničkoj grupi mongolskog porekla koja živi u Sibiru, kao i u severnoj Mongoliji i Kini, tvrde ukrajinski obaveštajci.

Sve više izveštaja o severnokorejskim trupama

Očekuje se da će bataljon brojati do 3.000 severnokorejskih vojnika, a trenutno se oprema lakim naoružanjem i municijom, piše Newsweek.

Ovo potvrđuje izjavu portparola Pentagona Patrika Rajdera, koji je u junu reagovao na izveštaje da bi vojnici iz Severne Koreje uskoro mogli da se pridruže ruskim snagama na ratištu.

– Ako se to dogodi, oni će postati topovsko meso – rekao je on.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je u ponedeljak da Rusija sve više direktno uključuje severnokorejske snage u rat.

– Vidimo sve jače savezništvo između Rusije i režima poput severnokorejskog – rekao je Zelenski.

– Više se ne radi samo o isporuci oružja. Sada je reč o slanju ljudi iz Severne Koreje u okupacione vojne snage – dodao je.

Ukrajinski i ruski mediji pre dve nedelje izvestili su da je šest severnokorejskih vojnika poginulo na ratištu u blizini Donjecka, dok južnokorejski zvaničnici navode da su dalji transferi trupa veoma verovatni, s obzirom na sve jaču vojnu saradnju između ove dve zemlje.


(MAPA) Putin na karti zaokružio šta hoće! Ukrajinci se tresu od straha na pomen pada ovog grada: Zaobilaze Časov Jar i kreću direktno...

SVE PADA

Ruske trupe napredovale su u Torecku, ključnom logističkom čvorištu Ukrajine i glavnoj taktičkoj meti Moskve u regionu Donjecka, prema ukrajinskom kanalu “Dip stejt”. Kako sada stvari stoje, čini se da je ruski predsednik Vladimir Putin za novu metu, nakon zauzimanja Torecka, izabrao grad Konstantinovku.

sledeća vest




Informer

Check Also

"Милици је сигурно тешко, али беба ће све излечити" Ева Рас раставила Терзу на комаде, а она се обратила Величковићевој

У новом издању емисије ”Питам за друга” водитељка Анастасија Буђић угостила је глумицу Еву Рас. …