PUTIN ĆE POLUDETI! Zelenski objavio svoj plan pobede! Svet na nogama: Jedna tačka dokumenta vodi pravo u svetski rat!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski predstavio je u ukrajinskom parlamentu 16. oktobra plan pobede, iako su neki delovi ostali poverljivi.

Plan se sastoji od pet tačaka: poziv za pridruživanje NATO-u, odbrambeni aspekt, odvraćanje ruske agresije, ekonomski rast i saradnja, te post-ratna bezbednosna arhitektura.

– Ako plan bude podržan, možemo završiti rat najkasnije sledeće godine – rekao je Zelenski u prisustvu glavnog komandanta Oružanih snaga Oleksandra Sirskoj, šefa vojne obaveštajne službe Kirila Budanova i zapadnih diplomata.

– Razumemo da je članstvo u NATO-u stvar budućnosti, a ne sadašnjosti – dodao je Zelenski, ističući da bi trenutna pozivnica za NATO pokazala ruskom predsedniku Vladimiru Putinu grešku u njegovim geopolitičkim kalkulacijama.

– Mi smo demokratska nacija koja je dokazala da može zaštititi naš zajednički način života.

Druga tačka plana naglašava potrebu za širenjem rata na rusku teritoriju, kao što je bila prekogranična operacija u Kursku u avgustu. Ova tačka poziva na ukidanje ograničenja za udare na dugim dometima unutar Rusije i traži dodatne zalihe dalekometnih oružja, kao i zapadnu podršku u obaranju ruskih raketa i dronova iznad Ukrajine.

Treća tačka odnosi se na ne-nuklearno odvraćanje, uključujući tajnu komponentu koja je podeljena sa međunarodnim partnerima. Ukrajina predlaže „sveobuhvatni paket ne-nuklearnog strateškog odvraćanja“ koji bi garantovao bezbednost zemlje od budućih agresija.

Četvrta tačka obuhvata korišćenje ukrajinskih prirodnih resursa, kao što su uranijum, titan i litijum, za ekonomski rast i saradnju sa EU i SAD. Predloženo je i pojačanje međunarodnih sankcija protiv Rusije kako bi se oslabila njena sposobnost da nastavi agresiju.

Peta tačka se tiče post-ratne bezbednosne arhitekture, pri čemu je Zelenski istakao da bi ukrajinske snage mogle zameniti određene američke vojne kontingente u Evropi, jačajući tako bezbednost kontinenta.

– Ako Putin ostvari svoje lude geopolitičke, vojne, ideološke i ekonomske ciljeve, to bi poslalo snažan signal drugim potencijalnim agresorima, posebno u Zalivu, Indo-Pacifiku i Africi, da su ratovi agresije isplativi – upozorio je Zelenski.

On je istakao da Putinova „koalicija kriminalaca“ sada uključuje Severnu Koreju, koja je, osim oružja, pružila i osoblje za rad u ruskim fabrikama i vojsci.

– To je praktično učešće druge države u ratu protiv Ukrajine na strani Rusije – rekao je Zelenski, dodajući da podršku Moskvi pružaju i Iran i Kina.

– Moramo sprovesti plan pobede kako bismo naterali Rusiju da učestvuje na mirovnom samitu i bude spremna da okonča rat – zaključio je ukrajinski predsednik.


Najstrašnije vesti za Ukrajinu! Strana vojska došla u Rusiju, bataljoni već formirani?! Amerikanci alarmirali Kijev: Spremaju se za juriš...

HAOS

Rusija navodno okuplja bataljon vojnika iz Severne Koreje kako bi pomogli u potiskivanju ukrajinskih snaga iz Kurska.

sledeća vest




Informer

Check Also

Хитна дисквалификација Миљане Кулић? Сви се питају да ли ће Жељко Митровић ОВО опростити

Бивша ријалити учесница, Милица Кемез, недавно је истакла да јој је близина са Миљаном Кулић …