Strahota: Ženu ubio krevet dok je slagala posteljinu u fioku – ćerka zatekla potresan prizor, porodica nema od bola

Otac je rekao prijateljima da “ne postoje reči koje mogu da objasne” tragičnu smrt Helen Dejvi (39) i Luke Kasona, koji je umro 13 godina ranije sa samo 16 godina.

Majka dvoje dece Helen se ugušila kada je ostala zarobljena između dušeka i okvira kreveta, a njeno beživotno telo pronašla je ćerka Elizabeta (19) u njihovom porodičnom domu u Sihamu, u junu.

Robertov mlađi sin Luka, učenik 11. godine, preminuo je od povrede mozga koju je zadobio kada se svojim motorom zabio u telegrafski stub u blizini svoje kuće u maju 2011. godine.

– Naša srca su slomljena dok danas sahranjujemo naše dvoje voljene dece. Oboje su poginuli u tragičnim nesrećama i nedostajaće nam ceo život. Našu ljubav i veliko hvala upućujemo svima koji su nam se javili sa porukama, čestitkama i cvećem – napisao je otac Robert na Fejsbuku.

Detalji nesreće

Stravična nesreća dogodila se u Sihamu, u Engleskoj, kada je mladu majku Helen Dejvi (39) “ubio” krevet, u trenutku dok je slagala posteljinu u fioku.

Majku dvoje dece krevet je zarobio u fioci gde se kasnije i ugušila, a njena smrt je kasnije istražena i na sudu.

Prema rekonstrukciji događaja, Helen je u spavaćoj sobi odlagala posteljinu u fioku kada joj je gornji deo kreveta pao na glavu.

Žena je ostala zarobljena između okvira kreveta i dušeka, u fioci, bez mogućnosti da samostalno izađe.

Istraga je čula kako je Helen ostala zarobljena kada je otkazao jedan od klipova gasnog lifta na njenom otomanskom krevetu, što je dovelo do pada teškog okvira.

Elizabet je ispričala kako se borila da pokuša da oslobodi svoju majku, piše Daily mail.

– Otišla sam gore, vrata spavaće sobe moje mame bila su širom otvorena i videla sam je kako leži na leđima sa glavom ispod kreveta. Noge su joj bile savijene kao da je pokušavala da ustane. Ispustila sam sve što sam držala i pokušala da podignem gornji deo kreveta sa njene glave. Krevet nije bio stabilan, i pao bi opet da sam ga pustila.  Bilo mi je tako teško da je podignem i izvučem. Uspeo sam da je podignem dovoljno i poduprem nogom. Primetila sam da joj je lice plavo sa jasnim udubljenjem na vratu. Uspela sam da je izvučem. Plašila sam se da je mrtva jer nije ispuštala nikakav zvuk. Krenula sam sa reanimacijom i primetila da ne diše – objasnila je ćerka Elizabeta.

Helen, pored ćerke Elizabete, ima i sina Džordža (11) koji je u šoku nakon tragedije i kako kažu, trebaće im “vremena da obrade ono što se dogodilo”.

– Nijedna reč nikada ne bi opisala kako se osećamo. Ne mogu ni da počnem da shvatam da je to stvarno i da nikada nećeš ući na vrata. Bila si najbolji prijatelj od prvog dana, uvek ću želeti da smo imali više vremena zajedno i da si i dalje pored nas i da nas podržavaš u svemu kao i uvek. Nadam se da znaš koliko te volim i da bih učinio sve za još jedno maženje. Dok se ponovo ne sretnemo anđele moj – rekla je ćerka u svojoj emotivnoj objavi.

Mrtvozornik je zaključio da je Helenina smrt bila nesrećan slučaj.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Vršnjačko nasilje u Prokuplju! Upao u školu u Prokuplju i prebio dva učenika

Do incidenta je došlo juče, nešto pre 17 časova, potvrdili su iz policije za lokalne …