(VIDEO) Počela sveopšta bežanija, Ukrajina napušta grad! Pojavili se prvi snimci panične evakuacije, Rusi kucaju na vrata ključnog čvorišta!

Ukrajinske vlasti naredile su u utorak evakuaciju Kupjanska, ključnog grada, i tri druga naseljena mesta u severoistočnom delu Harkovske oblasti, pošto se ruske snage približavaju ovom važnom gradu, a lokalne vlasti suočavaju se sa teškoćama u obezbeđivanju snabdevanja stanovništva tokom zimskog perioda.

Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci evakuacije.

 

 

Evakuacija je naređena ne samo iz Kupjanska, železničkog čvorišta na reci Oskol, već i iz Borove na jugu, blizu grada Izjuma, još jednog značajnog logističkog centra.

Kupjansk su zauzele ruske snage na početku invazije u februaru 2022. godine, ali su ga ukrajinske trupe vratile pod svoju kontrolu kasnije te iste godine.

Guverner Harkovske oblasti Oleh Sinjehubov izjavio je na nacionalnoj televiziji da je evakuacija obavezna.

– Najkomplikovanija situacija je u području Kupjanska. Na istočnoj obali reke Oskol, koja deli grad, više ne možemo garantovati obnavljanje snabdevanja električnom energijom, grejanjem i vodosnabdevanjem zbog stalnog granatiranja – rekao je on.

„Sve ekipe za popravku odmah budu pod ruskom vatrom.“

Ruske snage nastavljaju napredovanje u istočnoj Ukrajini, u Donjeckoj oblasti, a već mesecima su aktivne i severnije u Harkovskoj oblasti, fokusirajući se na Kupjansk.

Harkov, drugi najveći grad u Ukrajini, zapadno od Kupjanska, pod stalnim je udarima raketa i bespilotnih letelica tokom većeg dela rata.

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da se u poslednja 24 sata u blizini Kupjanska odigralo 19 borbi, od kojih sedam još uvek traje.


Horor! Kremlj se hitno oglasio, Ukrajina je rešila da uradi najstrašniju moguću stvar! Svet drhti i čeka, Moskva neće sedeti skrštenih ruku!

PAKAO

Ukrajina, uz pomoć zapadnih zemalja, planira da sprovede provokacije u zoni sukoba, uključujući upotrebu hemijskog oružja, saopštila je Ambasada Rusije u Vašingtonu, a ovu izjavu objavio je Njusvik.

sledeća vest




Informer

Check Also

"Viđala sam ih svaki dan i oboje su bili…" Novi detalji o supružnicima stradalim u požaru u Kanjiži – poznat i uzrok nesreće?!

Komšije iz Duborobačke ulice u Kanjiži, u kojoj je noćas izbio požar u porodičnoj kući …