Катастрофална грешка у Фарми – овај фармер учинио недопустиву ствар у ријалитију која ће га скупо стајати

У осмој сезони ријалитија Фарма, такмичари покушавају да живе по принципима средњег века, или барем по некој верзији тог периода, иако су гледаоци већ сведоци бројних анахронизама – односно на расподели су им предмети који нису постојали у средњем веку. Мада би правила требало да ограниче употребу модерних предмета, учесници и даље имају на располагању одређене савремене производе и средства. Ипак, ни са таквом помоћи не показују вештине потребне за свакодневне задатке, што резултира комичним ситуацијама на имању.

Једна од најзанимљивијих сцена догодила се током прања веша, где су фармери поново показали да им недостаје практично знање. 

Без веш машина, морали су да ручно перу одећу, али су направили озбиљан превид. Уместо да користе детерџент за одећу, Никола Ђорђевић одлучио је да искуша срећу са детерџентом за суђе. Током дана су он, Marya Ал Раеасхедех и Пеца Лазић вредно радили – припремали зимницу и прали веш. И управо тада је Никола на необичан начин кренуо у „борбу“ против тврдокорних мрља.

Farma
Фарма / Извор: youtube printscreen/Farma Official

Пеца Лазић је у једном тренутку приметио шта Никола ради и упозорио га:

„Детерџент ће ти оштетити гардеробу!“ – рекао је у неверици, али Никола је наставио са прањем.

Да ли је Пеца у праву и да ли детерџент за суђе заиста оштећује тканину?

Детерџенти за суђе и детерџенти за одећу садрже различите формуле које су прилагођене специфичним врстама прљавштине. Детерџент за суђе је дизајниран да уклања масноће са површина попут тањира и шерпи и често садржи агресивније супстанце које могу оштетити нежне тканине. Користећи га на одећи, може доћи до следећих проблема:

  • Оштећење влакана: Дуготрајна употреба може да ослаби тканине, посебно оне деликатне, као што су свила или вуна.
  • Избељивање боја: Неки детерџенти за суђе садрже ензиме или састојке који могу да утичу на боје, чинећи их блеђим.
  • Проблеми са испирањем: Због своје пенеће структуре, детерџент за суђе је тежи за испирање са одеће од оби;ног пра[ка, што може довести до иритација на кожи.
Farma
Фарма / Извор: youtube printscreen/Farma Official

У хитним случајевима, ако нема другог избора, мали додаци детерџента за суђе могу помоћи у уклањању мрља (на пример, од уља или масти). Међутим, то не би требало да постане редовна пракса јер може озбиљно нарушити квалитет одеће.

Такви пропусти на „Фарми“ служе као забавна подсетница на то колико смо се ослонили на савремене апарате – и колико учесници овог ријалитија брзо откривају колико им заправо недостају.

Целу ситуацију можете да погледате у наставку:


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Haos u Nišu: Automobil se pri punoj brzini sudario sa autobusom, ima povređenih

Jedna devojka povređena je u Nišu prilikom sudara automobila “reno klio” i autobusa “Niš-ekspresa“ koji …