Kakav pogled na tabelu! Zvezda se osamila na vrhu, Partizan se upisao, Pariz srušio šampione!

Čak osam mečeva odigrano je u prvom danu 3. kola Evrolige pa je tabela elitnog takmičenja doživela mnoge promene.

Ono što se nije promenilo, to je “nula” u koloni pod nazivom porazi za ekipu Crvene zvezde. Uspeli su crveno-beli i sa gostovanja u Istanbulu da se vrate “sa štitom” i osame na vrhu sa učinkom od tri pobede iz isto toliko odigranih kola.

Iz društva nepogrešivih izbačen je Panatinaikos, pošto je šokantno poražen od Pariza 84:80. Sve oči “delija” su sada uprte u Monako (2-0) i njihov sutrašnji okršaj sa Barselonom u “Blaugrani”. 

Foto: Starsportphoto

Dominirali u Istanbulu – Nikola Kalinić i Crvena zvezda

Što se drugog srpskog predstavnika tiče, ostvaren je prvenac! Dočekali su “grobari” svoje miljenike na parketu Beogradske arene posle dva gostovanja i dva poraza, i sa dosta strepnje iščekivali protivnika iz Minhena.

Umalo Partizan da “od gotovog napravi veresiju” i prokocka prednost od čak 20 poena u jednom momentu. Ušlo se u nervozu, grešili su crno-beli, a Bavarci, onako tipično nemački, strpljivo su krckali veliki minus i vraćali se u utakmicu.

Iskustvom Sterlinga Brauna i umećem Karlika Džonsa odolelo se naletima minhenskog tima i upisana je prva pobeda u najjačem takmičenju 86:78.

Foto: Starsportphoto©

Karlik Džons

Olimpijakos, Žalgiris, Baskonija i Makabi su uspeli da se održe u trci za vodeće pozicije, pošto su svi slavili u svojim duelima.

Najviše uzbuđenja i iznenađenja viđeno je upravo u Vitoriji, gde je domaćin srušio Real Madrid 76:72 i ostao na samo jednom porazu – onom od Crvene zvezde.

“Ponos Izraela” je i te kako potrefio sa dovođenjem Sejbena Lija i pred praznim tribinama “Pionira” odneo pobedu nad Efesom 93:91.

 

 

Pirejci su rutinirali Armani 89:68, dok su Andrea Trinkijeri, Alen Smailagić i ekipa izvojevali pobedu protiv Virtusa u Bolonji 71:68.

U susret drugom delu duplog kola, Crvena zvezda čeka Barselonu (petak 20.00), dok Partizan ide do “Pionira” na gostovanje Makabiju (četvrtak 20.05).

REZULTATI:

Alba – Asvel 84:79

Fenerbahče – C. Zvezda 57:76

Makabi – Efes 93:91

Olimpijakos – Armani 89:68

Baskonija – R. Madrid 76:72

Pariz – Panatinaikos 84:80

Virtus – Žalgiris 68:71

Partizan – Bajern 86:78

 

 

 

 


Zvezda časti: Besplatan ulaz za decu do 14 godina na utakmicu protiv Radničkog

Fudbal

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da će biti besplatan ulaz za decu do 14 godina na utakmicu 12. kola Superlige Srbije protiv Radničkog.

sledeća vest




Informer

Check Also

"Поуздано знам да је била са ожењеним мушкарцем, а што се тиче Албанаца…" Терзин брат не прихвата Софију за снајку – даће Бори све информације о њој

Борислав Терзић Терза је ушао у “Елиту” као заузет момак. Он је оставио трудну Милицу …