Već viđeno i providno! Petković: Kurti je taj koji krši sporazume, a ne Beograd

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da su se oni u Prištini, koji svakodnevno krše sve moguće sporazume čiji je garant Evropska unija, drznuli da Beograd napadaju izmišljenim pričama o nekakvom kršenju sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima o čemu nema ni govora.

Kako se navodi u saopštenju, Petković je naveo da je Beograd više puta javno isticao i dokumentovao nepobitnu činjenicu da je Priština nepouzdan i nekonzistentan partner u dijalogu koji se služi obmanama, zamenom teza, lažnim optužbama i fingiranim aferama da bi prikrila svoja nedela i nepočinstva, što i ovoga puta nedvosmisleno radi.

“Priština je ta koja više od godinu dana krši sporazum o integrisanom upravljanju prelazima, jer je gotovo 500 dana branila uvoz srpske robe na prostor Kosova i Metohije i time onemogućavala protok robe kao jedne od osnovnih tekovina ovog sporazuma. Čak i nakon navodne deblokade prelaza Merdare, Priština brutalno nastavlja da krši sve moguće dogovore i sporazume, jer na ovom prelazu drži više od 100 kamiona sa robom, krijući se iza izmišljenih i besmislenih procedura i to sve naočigled međunarodne zajednice”, naveo je on.

Istakao je da je dugačka lista sporazuma koje Priština svakodnevmo krši, počevši od činjenice da više od 11 godina odbija da formira Zajednicu srpskih opština, a da je umesto toga krenula u protivpravno i nasilno gašenje srpskih institucija na Kosovu, koje treba da budu osnov upravo za formiranje ZSO.

“Zato se svaka laž koju izgovore Aljbin Kurti i njegov posilni Dželjalj Svečlja brzo demaskira, a jalovi pokušaji da Beograd za bilo šta optuže samo su potezi očajnika, sračunati s tim da skrenu pažnju sopstvene političke javnosti sa gorućih problema, sa kojima ne mogu da izađu na kraj, pa im Beograd dođe kao pogodan dežurni krivac. Već viđeno i providno”, zaključuje se u saopštenju.




Informer

Check Also

Тамара Милутиновић преварена као никад до сад, хитно се обратила јавности: "Извођач мора да се поштује"

Млада певачица Тамара Милутиновић доживела је велику непријатност, због чега се хитно обратила јавности путем …