"Srbija nastavlja važne ekonomske reforme" Premijer Vučević razgovarao sa delegacijom MMF

Premijer je istakao da Srbija nastavlja važne ekonomske reforme koje će omogućiti makroekonomsku stabilnost države.

Vučević je ocenio da će novim aranžmanom, koji će se zasnivati na nastavku ulaganja u kapitalne investicije i fiskalno odgovornu politiku, biti potvrđen dogovor o održavanju budžetskog deficita od tri odsto.

Šef misije Donal Mekgetigen naglasio je da je Srbija uspešno sprovela reforme iz dosadašnjeg aranžmana i istakao važnost daljeg usmeravanja na reforme u ključnim oblastima kao što su fiskalna stabilnost, investicije u infrastrukturu i poboljšanje poslovnog okruženja.

Novi trogodišnji aranžman, kako je Mekgetigen objasnio, obuhvatiće različite ekonomske reforme i fiskalne mere koje imaju za cilj stabilizaciju ekonomije, smanjenje budžetskog deficita, strukturne reforme i mere za poboljšanje javnih finansija.

Premijer Vučević poručio je da nastavak aranžmana sa ovom finansijskom institucijom predstavlja važan korak u jačanju saradnje Srbije sa Evropskom unijom i drugim međunarodnim partnerima, ali i sigurno unapređivanje ekonomske i političke stabilnosti države.

Sastanku su prisustvovali guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministarka privrede Adrijana Mesarović i ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Да ли се слажете са речима Анђеле Ђуричић? Ово је рекла о родитељству Миљане Кулић, а једно истакла о маленом Жељку

Анђела Ђуричић причала је са Миљаном Кулић, па јој је изнела своје признање током данашњег …