Zločin koji se dogodio 5. oktobra prošle godine u porodičnoj kući u Niškoj banji potresao je celu Srbiju, a do tragedije je došlo kada je školski drug trinaestogodišnjem dečaku naneo 37 ubodnih rana i tom prilikom ga usmrtio.

Istraga je stajala u mestu do jula ove godine kada su roditelji nastradalog dečaka prvi put saslušani u svojstvu oštećenih, a onda je ovaj predmet predat Višem javnom tužilaštvu. Novinarka Kurir televizije Emilija Andrejević pitala je oca ubijenog deteta dokle se stiglo s postupkom.

– Ubica nije saslušan, dok je predmet još uvek bio u Osnovnom javnom tužilaštvu. Plan je bio da se nakon našeg saslušanja sasluša i on preko video linka. Međutim, otkako je predmet prešao u Više javno tužilaštvo, dečak ubica još nije saslušan. Trebalo je da budemo saslušani 26. septembra. Nakon toga, odnosno tog dana kada smo mi otišli, suprotna strana je tražila izuzeće svih tužilaštava ovde u Nišu po vertikali, od tužilaca do apelacije. Kako smo saznali iz medija, Republičko javno tužilaštvo odbilo taj njihov zahtev kao neosnovan, što smo i mi od samog starta tvrdili – rekao je Mića Simić, otac ubijenog deteta.

Kurir televizija “RODITELJI UBICE ISTI KAO I U SLUČAJU RIBNIKAR” Otac ubijenog deteta ogorčen: Ako je bio sposoban da 37 puta ubode i prekolje mog Andreja, onda neka i odgovara

Prokomentarisao je i eventualnu ishod sudskog procesa.

Svaka kazna koja bude bila izrečena, ona je mala. Maloletni ubica imao je 13 godina, on nije klrivično odgovoran, a smatram da bi taj prag trebalo da se spusti. Postavlja se pitanje roditelja i njihove odgovornosti, tako da po meni u ovom slučaju trebalo bi i jedan i drugi da odgovaraju, i dete i roditelji.

Simić je uporedio ovaj slučaj sa suđenjem dečaku ubici za masakr u OŠ Vladislav Ribnikar.

Nećete verovati, slika je preslikana iz “Ribnikara” i u ovom slučaju. Bahatost, nedostatak empatije, osećaja krivice, jednostavno nedostatak odgovornosti, ponašanje kao da se ništa nije desilo, ja zbog toga ne mogu da zaspim. Ako je neko sposoban da uzme pištolj i da ubije deset ljudi, da rani još njih nekoliko, a u našem ovde slučaju da neko uzme različit broj sečiva i da nanese 37 ubodnih rana i da dva puta nekog prekolje, tako je naš Andrej završio. Po meni, kad je bio sposoban za to, mora da bude sposoban i za posledice tog svog dela – smatra Simić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

Kurir televizija “OD SINA NAM JE OSTALO SAMO PAR MLEČNIH ZUBIĆA I SLIKE” Neutešni roditelji ubijenog dečaka iz Niške Banje: ZASLUŽUJEMO DA ZNAMO