(MAPA) Uspeli su! Rusija probila front u Zaporožju! Poništeni rezultati kontraofanzive Zelenskog, Putinove trupe prodiru u srce Ukrajine!

Ukrajinski izvori potvrđuju napredovanje ruskih trupa u rejonu sela Levadnoje, Zaporoška oblast, pa čak i pristup njemu, ali skromno ćute o ulasku jurišnih grupa u samo selo. Ovo je izvestio ukrajinski TG kanal „Nikolaevski Vanek“, koji prati situaciju na frontu.

Prema izvoru, jurišne grupe Oružanih snaga Rusije pokrenule su ofanzivu na Levadnoje i imale „delimičan uspeh“, učvrstile su se u šumskim pojasevima i stigle do samog sela, ali navodno nisu ušle u njega. Istovremeno, TG kanal kritikuje ukrajinske obaveštajne službe, koje su znale za pripremu Oružanih snaga Rusije za ofanzivu na ovom području, ali su „prespavale“ i ništa nisu preduzele, što je dovelo do gubitka uporišta ukrajinskih snaga. U ovom trenutku, prema kanalu, Oružane snage Rusije stoje blizu Levadnoja, napredovale su ka Novodarovki i spremaju se za dalje akcije.

 

 

„Situacija je skoro kao sa Volčanskom u maju – javljamo da smo ‘spremni’, ali se ispostavilo da nekako nismo spremni. Takođe, obaveštajni podaci su davali apsolutno sve podatke o tome kada, ko i kako će neprijatelj krenuti, ali su na kraju nekako izgubljena uporišta“, piše kanal.

Međutim, vojni kanal Deep State tvrdi da ruske trupe nisu ušle u Levadnoje, ono je navodno i dalje pod kontrolom ukrajinskih snaga, iako je potvrđeno napredovanje jurišnih grupa Oružanih snaga Rusije u Zaporoškoj oblasti.

Kako je objavljeno dan ranije, ruske trupe su zauzele ruševine malog sela Levadnoje, koje se nalazi između Gulja-Polja i Velike Novoselke. Zauzimanje ovog naselja otvara izglede za rusku ofanzivu iz tri pravca: na Gulja-Polje, na Novoselku, pa čak i na granicu Dnjepropetrovske oblasti, do koje je ostalo ne više od 10 km.

Podsetimo, Ukrajina je zauzela Levadnoje tokom letnje kontraofanzive 2023. godine.


(MAPA) DNR postaje apsolutno ruski! Putinove trupe slave pobedu, i ovo je palo! Munjevitom ofanzivom gaze sve pred sobom!

PAKAO ZA UKRAJINU

Oružane snage Ruske Federacije zauzele su naselje Mihajlovka u DNR, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13.10.2024

16:40 >> 16:26

sledeća vest




Informer

Check Also

ПРЕМИНУЛА ВЕРА – филмови ове легендарне уметнице обележила бројна детињства

Вера Пливова-Шимкова, позната чешка редитељка, сценаристкиња и списатељица, преминула је у 90. години. Ова уметница, …