Glumica Staša Nikolić biće jedno od novih lica nove sezone serije “Radio Mileva”, koja uskoro stiže pred gledaoce RTS.

stasa-nikolic-foto-uros-gajic-6.jpg
Promo/Uroš Gajić Voli je kamera

– Mnogo me je obradovao poziv reditelja Filipa Čolovića i Nira produkcije. S njima sam već sarađivala na “Vojnoj akademiji”, filmu i seriji. To je bila moja prva uloga kao profesionalne glumice, pa su zatim usledile i ostale. U “Radio Milevi” igram veoma zanimljiv lik Lene, koja je povezana sa skoro svim ostalim ulogama, pravi zavrzlame i upušta se u nevolje iz kojih je posle prinuđena da se vadi. Biće pravo osveženje, moje epizode je pisala Milena Depolo, s kojom mi je takođe drago da sam sarađivala – kaže za TV Ekran Staša, koju čeka i premijera filma “Deadline” Ivice Vidanovića u kom igra glavnu žensku ulogu, kao i premijera serije “Citadel” na platformi Amazon prajm.

image00001.jpg
Privatna Arhiva Staša u Parizu

Inače, Staša je prošlog leta snimala film u Parizu, dobila Zlatnu fibilu na Viminacijum festu za predstavu “(Pra)Faust” u režiji Borisa Liješevića, išla u Holivud da dosnimi glas za film “Bitka za zamak Iter” s Franom Lasićem, gostovala u Varšavi s predstavom “Tajbele i njen demon”, snimila korejski film u Beogradu.

– Kada pomislim da sam u junu htela da odem na more bar na nedelju dana, deluje mi tako naivno i smešno. Ali vrlo sam zadovoljna što se moj rad vrednuje i u mojoj zemlji, ali i u svetu, i što radim s mnogo stranih produkcija – dodaje Staša, koja je sezonu počela premijerom predstave “Gabrijela” u Teatru Vuk, gde je pored glavne ženske uloge, pomogla u pisanju i režiji.

240a0722.jpg
Privatna Arhiva Na snimanju filma u Francuskoj

– Privukle su me priča i emocija koju nosi, ali me je stvarnost brzo probudila jer se predstava suočila s nekim poteškoćama. Zahvaljujući veri producentkinje Julije Stanković, koja me je ubedila da uskočim i kao pisac i reditelj i spasem predstavu, stekla sam novo iskustvo i jedva čekam prvu reprizu 2. novembra u Teatru Vuk – ističe glumica, koja se ovog meseca vraća u Jevrejski kulturni centar s mjuziklom “Violinista na krovu”, a igra i u komadu “Lažljivi život odraslih” u BDP prema knjizi Elene Ferante.

-dsc0975.jpg
Promo Novi Violinista na krovu

– Prvi put igram tetku, dosad sam imala drugačiji tip uloga, a rad na predstavi je bio vrlo dinamičan, pošto posebnu energiju nosi isključivo ženski ansambl – zaključuje Staša, koja je i asistent na Fakultetu dramskih umetnosti. Ovih dana je zauzeta i radom na predstavi o Čarliju Čaplinu u režiji Nikite Milivojevića, koja će biti nešto između mjuzikla i filma u pozorištu, a igraće se u BDP.