Dragan Milić pohvalio Vučevića na sednici Skupštine Niša: “Čovek je vrhunski vodio Novi Sad, za nagradu je dobio premijersko mesto” (VIDEO)


Vesti

Politika

Dr Dragan Milić pohvalio Vučevića: Čovek je vrhunski vodio Novi Sad, za nagradu je dobio premijersko mesto

Dr Dragan Milić, lider pokreta PODES, pohvalio je na sednici Skupštine Niša premijera Miloša Vučevića da je “vrhunski vodio Novi Sad” i da je “za nagradu dobio premijersko mesto”. Takođe, najavio je inicijativu da se ukinu opštine u Nišu i poručio da će to “podržati ceo SNS” iako se tom predlogu usprotivio Milićev koalicioni partner Đorđe Stanković, nosilac liste “Biramo Niš”.

Dr Dragan Milić pohvalio premijera Miloša Vučevića na sednici Skupštine NišaFoto: Branko Janačković / Ringier

Dr Dragan Milić pohvalio premijera Miloša Vučevića na sednici Skupštine Niša

Milić je ispred grupe građana koja nosi njegovo ime i prezime poručio da će pokrenuti inicijativu za ukidanje opština u Nišu jer kako je rekao, sve opštine sem Niške Banje, služe samo kao “veliki teret za građane Niša i kao dobar način da se uhlebi partijski kadar”. Potom je naveo da više od milijardu dinara odlazi na budžete opština u Nišu, a da dve trećine od toga iznose plate i naknade iako su “ovlašćenja opština nula”.

Blic preporučuje

“Žao mi je Đorđe, ali kad bude glasanje izgubićeš”

Zanimljivo toj inicijativi se odmah tokom sednici skupštine suprotstavio Đorđe Stanković ispred liste “Biramo Niš” koja sa Milićevom listom, “Kreni promeni” i “Ujedinjeni- nada za Niš” čini vladajuću koaliciju u niškoj opštini Medijana. Međutim, to nije obeshrabrilo Milića.

Žao mi je, Đorđe, ali kad bude glasanje (o inicijativi da se ukinu opštine u Nišu prim. aut.) izgubićeš, zato što će i ceo SNS podržati da se ukinu opštine, sasvim jasno. Kako to znam? Pogledajte, pa ja znam. Znam mnogo što šta. Znam da ljude to nekad nervira, ali evo. Vesti iz 2019. godine. Kaže sledeće. Gradonačelnik Miloš Vučević. Dakle, u to vreme bio je gradonačelnik grada Novog Sada, sada je šef partije SNS-a i ujedno i premijer. Naveo je da se on ne zalaže za podelu Novog Sada na opštine, jer bi se time još više zakomplikovalo donošenje pojedinih odluka na lokalnom nivou i da primer Niša pokazuje da podela na opštine nije dobro rešenje.- poručio je Milić na sednici Skupštine Niša.

“Morate da naučite i u niškom SNS-u kako se bori za svoj grad”

Potom je uputio i kompliment sadašnjem premijeru Srbije.

Zahvaljujem se gospodinu Vučeviću na podršci stavu grupe građana “Doktor Dragan Milić”, na podršci našoj ideji i ne sumnjam da će SNS podržati, jer je gospodin Vučević video katastrofu i kataklizmu da se Novi Sad deli na opštine. Čovek je vrhunski vodio Novi Sad, za nagradu je dobio premijersko mesto, a kod nas mi ne možemo da dobijemo bukvalno ništa. Prema tome, morate da naučite i u SNS-u, ovom niškom, kako treba da se bori za svoj grad, prepoznaće vas neko u tom Beogradu, verujte mi – zaključio je Milić.


Blic

Check Also

GOGA SEKULIĆ U JAVNOSTI SA SINOM Mali Vasilij Andrej sve vreme drži mamu za ruku, a ovako je pevačica pričala o nasledniku: “DOBIO JE STAN U DUBAIJU”

Zabava Goga Sekulić u javnosti sa sinom: Mali Vasilij Andrej sve vreme drži mamu za …