Марија Шерифовић притекла у помоћ девојчици која је расплакала Србију: Мала Огњенка живи у шупи без купатила – њена животна борба је дирнула певачицу

У нашој земљи, нажалост, постоје породице које се свакодневно суочавају с тешком судбином, живећи у неизвесности хоће ли сутра имати бар основне услове за живот – храну на столу и сигуран кров над главом за своју децу.

Породица Рашић, коју чине мајка Тамара и њена једанаестогодишња ћерка Огњенка, пролази кроз тешку борбу. Њихов дом је заправо трошна шупа, једна соба без воде и купатила, где се свака хладна ноћ осећа у сваком налету ветра. Иако не траже много, њихова једина жеља је да зиму дочекају у топлом, безбедном дому.

На Инстаграм страници Фондације Тамаре Мисирлић је објављен видео у ком Тамара Рашић објашњава њихову ситуацивју и одговора на питање шта би волела да имају:

– Колико-толико пристојне услове, да је ова кућа цела, да не дува кроз њу и да дете има купатило. Ја сам старија, навикла сам свакако, али да она има купатило… Иде у школу, одличан ми је ђак, да се лакше и купа и сређује. Хладно је, незгодно је… – одговара Тамара у видео снимку подељеном на страници Фондације Тамара Мисирлић.

Мала Огњенка је објаснила како се сналазе за купање и колико је припрема потребно за обављање ове активности:

Ognjenka Rašić
Огњенка Рашић / Извор: Инстаграм printscreen/fondacija_tamara_misirlic

– Угрејемо воду или, када је топло време, купамо се напољу, испљускамо се. Када је хладно време, морамо на парче унутра. Није најлакше, тешко је… Док се угреје вода, док се спреме дрва – објашњава мала Огњенка стојећи у собичку у којем једва да може да се окрене од старих, дотрајалих ствари.

Иако њена кућа не пружа основне услове за живот, ова мудра и скромна девојчица, Огњенка, каже да је воли и поштује јер су је саградили њен прадеда и прабаба. С посебном захвалношћу истиче мајку, која се увек некако снађе да на столу буде бар нешто мало за јело.

– Те орахе ја и мама спремимо за славу, поштујемо традицију. Славимо скромно, немамо госте. То смо ја и моја мајка скупљале орахе, имамо два-три ораха тамо даље у имању, тако да имамо да спремимо понекад за славу по мало и ми да поједемо. Имамо једну дуњу и неке јабуке… Бринем се о животињама, овде имамо кокошке. Обично кад нађем неку повређену животињу или гладну, немам срца да је оставим. Осетљива сам на животиње – наставља Огњенка у видео снимку, показујући и место на којем с пролећа сади башту.

Ognjenka sa majkom Tamarom
Огњенка са мајком Тамаром / Извор: Инстаграм printscreen/fondacija_tamara_misirlic

Тежак живот приморао је Тамару и Огњенку да се помире с нехуманим условима у којима живе, али оне заслужују дом у којем ће бити заштићене од опасности урушавања крова и промаје. Дом с купатилом, где ће Огњенка имати своје место за учење и остваривање снова које носи у срцу.

И певачица Марија Шерифовић је хтела да се укључи у хуманитарну акцију, па је оставила коментар испод видеа да јој се јави у инбокс неко ко води Инстаграм профил фондације Тамаре Мисирлић.

komentar Marije Šerifović
коментар Марије Шерифовић / Извор: Инстаграм printscreen/fondacija_tamara_misirlic

Рачун за донације:
265-4110310002301-18
Прималац: Фондација “Тамара Мисирлић”
Сврха уплате: Помоћ породици Рашић
Девизни:
РС35265100000113328740
SWIFT/BIC: РЗБСРСБГ
Raiffeisen банка


Izvor:Srbija Danas

Check Also

“NEKA MU JE SIN ŽIV I ZDRAV” Oglasila se Dženanova bivša žena nakon vesti da je pevač dobio drugo vanbračno dete

Zabava Oglasila se Dženanova bivša žena nakon vesti da je pevač dobio drugo vanbračno dete …