ŽELJKO JE NA AUTOPUTU UBIO TATU I ĆERKU (4), PA DOBIO TRI I PO GODINE ZATVORA Žalio se na minimalnu kaznu, zbog odluke suda svi su OGORČENI (VIDEO)


Vesti

Hronika

Kamiondžiji Željku koji je na zaustavnoj traci ubio oca i ćerku (4) poništena presuda od tri i po godine zatvora

Željko V. je osuđen na tri i po godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli Ivan Ž. (36) i njegova ćerka Andrea (4).

Apelacioni sud u Novom Sadu poništio je presudu i čekaju se novi rezultati veštačenja.

Željko V. koji je u maju 2023. na auto-putu “Miloš Veliki” kamionom u zaustavnoj traci udario u automobil i na licu mesta ubio Ivana Ž. (36), a teško povredio njegovu ćerkicu Andreu (4) koja je kasnije preminula u bolnici, osuđen je na tri i po godine zatvora. Ipak, on se na ovu presudu žalio i sada se čekaju novi rezultati veštačenja. Odluku Apelacionog suda da poništi prethodnu presudu u Udruženju stradale dece u saobraćaju dočekali su sa ogorčenjem.

.Foto: Instagram / screenshot

.

Kako kažu, zaprećena kazna je do osam godina, ali je Apelacioni sud poništio presudu uvaživši žalbu vozača kamiona. Razočarani u ovu presudu, oglasili su se potresnim videom i porukom na Instagramu.

Blic preporučuje

Ne traži porodica ni javnost satisfakciju u visini izrečene kazne. Svi smo svesni da nema kazne koja može doneti satisfakciju niti spokoj porodici koja u trenutku ostane bez svojih najmilijih – napisali su na Instagramu.

Kako kažu, svrha kazne je da se ponašanje vozača ne ponovi, da društvo poštuje propise i zakone ove države i da visina bude proporcionalna posledici krivičnog dela.

Kamion ih udario na zaustavnoj traci

Podsetimo, Ivan Ž. i njegova ćerka Andrea poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Miloš Veliki, smer Čačak – Beograd, u mestu Pepeljevac 28. maja prošle godine. Ivan je poginuo na mestu, dok je malena Andrea podlegla povredama dan kasnije u bolnici.

Do nesreće je došlo kada je teretno motorno vozilo udarilo Ivana i njegovu ćerku koji su se nalazili pored svog vozila u zaustavnoj traci.

Na njih je tad naletelo teretno vozilo registarskih oznaka PO EV 741, kojim je upravljao državljanin Crne Gore Željko V.

Ivan je stradao na licu mesta, a usled teških telesnih povreda, u bolnici je bitku za život izgubila i njegova ćerkica.

Oko 50 porodica koje su izgubile decu u saobraćajnim nesrećama, a čija je krivica isključivo pripadala vozačima, osnovalo je Udruženje roditelja dece stradale u saobraćaju. Na Fejsbuk grupi skoro svakodnevno dele uspomene stradale dece i upozoravaju na oprez u saobraćaju kako se ovakve tragedije više ne bi dešavale.

Udruženje roditelja dece stradale u saobraćaju bori se za uvođenje strožih kazni za prekršaje protiv bezbednosti saobraćaja, posebno kada su u pitanju smrtni ishodi koji uključuju decu ili više osoba.


Blic

Check Also

DEVOJČICA (11) U NESREĆI IZGUBILA CELU PORODICU Jedna stvar je spasila sigurne smrti: Motociklista besno preticao, pa se zakucao u auto u kom su bili roditelji sa 2 dece

Vesti Svet Devojčica (11) u nesreći izgubila celu porodicu: Motociklista se zakucao u auto u …