Opozicija besna, traži građanski rat! Brnabić: Idiotski predlog zakona, sve su bile laži!

Gošća “Info jutra” bila je predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić. Ona je govorila o tome da je odbijen predlog zakona opozicije protiv iskopavanja litijuma i bora.

Predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić na samom početku razgovora zahvalila se na pozivu i istakla da joj je drago što je ovoga jutra gostovala na Informer TV.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Ana Brnabić

Predstavnici opozicije videli su da ne mogu argumentima da se brane. Dok smo mi govorili o zaštiti životne sredine, oni su govorili o tome da mora da dođe do nasilne smene vlasti. Oni su dobili sve što su tražili, a to se nikada nije desilo. Dok je bivši DOS bio na vlasti nije moglo da se desi da opozicija nešto traži i da bude ovlašćeni predlagač. Oni su sada dobili sve što su tražili. Tražili su idiotski predlog zakona o zabrani iskopavanja. Nije o tome bila ni jedna tačna informacija. Sve su bile laži. Taj predlog zakona smo raskrinkali pre sednice, tako da su sada govorili o istoriji Rio Tinta. Oni su doveli Rio Tinto, 2006. su promenili zakon. Oni su rekli da je projekat Jadar jedan od 14 prioritetnih projekata za Srbiju. Aleksandar Vučić je rekao da od ukupne prerađene sirovine, 12% može da se izvozi. Za sve ostalo moraju da se otvore fabrike za preradu ovde– rekla je Ana Brnabić.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Ana Brnabić

Ona je rekla da ništa nema veze sa zaštitom životne sredine za opoziciju, već žele isključivo svrgavanje Aleksandra Vučića. Prema njenim rečima, neki od njih žele ubistvo predsednika, a drugi doživotnu robiju.

Oni su ostavili da se eksploatišu uljni škriljci. Francuska je prva u svetu koja je zabranila eksploataciju uljnih škriljaca. Oni su 2011. tražili strateške partnere za eksploataciju uljnih škriljaca u Aleksincu. Uljni škriljci zabranjeni su u Bugarskoj, Škotskoj, Holandiji, Španiji, ali su ih  oni ostavili u predlogu zakona. Njih baš briga i za vodotokove i za životnu sredinu. Ova sednica mogla je da se nikada ne završi. Imali su sve vreme ovoga sveta. Mi nismo čuli ni jedan jedini argument. Rio Tinto nas nikada nije pokušao da korumpira, mi nemamo takvo iskustvo-rekla je Brnabićeva.


Nikad bolji odnosi Srbije i Turske! Erdogan nekoliko puta predsednika Vučića nazvao prijateljem!

Live TV

Poseta turskog predsednika Srbiji od izuzetnog je značaja za našu zemlju. Na ovu temu u “Info jutru” govorili su Emil Zoronjić, ekonomista Goran Puzić, a uživo u program javio se i analitičar Jahja Ferhatović.

sledeća vest




Informer

Check Also

NA HORGOŠU UHAPŠEN ZLOČINAC OVK: Oglasio se ministar Dačić, otkrio sve detalje

“Danas oko 6 sati, po nalogu policijskih službenika Uprave kriminalističke policije, Službe za otkrivanje ratnih …