IZMASAKRIRALA MAJKU DOK SU VEČERALI Nišlijki koja se sumnjiči za užasan zločin produžen pritvor


Vesti

Hronika

Marini Cvetanović iz Niša koja je pre mesec dana brutalno ubila majku nožem produžen pritvor

Marini Cvetanović (44) iz Niša koja se sumnjiči da je 8. septembra u večernjim časovima u porodičnoj kući u Nišu ubila majku Zoricu Cvetanović (69), produžen je pritvor rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, saznaje “Blic”.

.Foto: Branko Janačković / Ringier

.

-Protiv osumnjičene Marine Cvetanović produžen je pritvor rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, do 8.novembra 2024. godine. Pritvor je produžen na osnovu čl. 211 st. 1 tač. 1, 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku – potvrđeno je „Blicu“ u Višem sudu u Nišu.

Blic preporučuje

.

Foto: Branko Janačković / Ringier

.

Osumnjičenoj za ubistvo majke pritvor je produžen po svim osnovama koje predviđa zakon, zbog kojih joj je i prvi put određen – zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticala na svedoke, da ne bi počinila isto ili teže krivično delo, ali i jer je za krivično delo za koje se sumnjiči zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora.

Kuća u kojoj se desilo ubistvo

Foto: Branko Janačković / Ringier

Kuća u kojoj se desilo ubistvo

Kako je “Blic” pisao, policija je izvršila uviđaj u kući u naselju Nikola Tesla u Nišu u kojoj je ćerka ubila majku. Telo ubijene žene preneto je na obdukciju u Zavod za sudsku medicine a policija je pokrenula potragu za Marinom koja je pobegla iz kuće. Pronađena je posle 24 časa, 9.septembra u blizini igrališta u ovom naselju gde se skrivala. Ona je otkrivena nakon što je od jednog meštanina tražila vodu i hleb.

Obaveštena je policija a nakon što je pronađena njena krvava bluza podignut je dron kojim je locirana. Marina je nakon hapšenja odvedena u specijalnu psihijatrsijku bolnicu u Gornjoj Toponici u kojoj se lečila godinama, gde je pregledana od strane stručnjaka. Psihijatri su po svemu sudeći utvrdili da nije sposobna da iznosi odbranu, pa joj je određen pritvor bez saslušanja u VJT Niš.

.

Foto: Branko Janačković, Društvene mreže / Ringier

.

Majka je izvlačila sa psihijatrije

Rođaci su ispričali da je Zorica godinama izvlačila ćerku Marinu na lični potpis iz psihijatrijske bolnice i da nije želela da je trajno smesti u tu ustanovu jer joj je bilo žao ćerke. Marina se protivila lečenju I često odlazila od kuće. Poslednjih pet godina pronalazili su je u raznim gradovima u Srbiji pa je u pratnji policije i Hitne pomoći smeštana u psihijatrijsku bolnicu “Lazu Lazarević” u Beogradu, u bolnicu u Kovinu… Po rečima rođaka, Marina je manipulator pa je tako oca prijavljivala policiji lažno, čak i za silovanje, zbog čega se on povukao u strahu ga ponovone prijavi, tako da se majka svakodnevno morala da se nosi nosi sa Marinom I hirovima njene bolesti.


Blic

Check Also

UHAPŠEN ZVICEROV KUM Dačić: Po poternici Srbije lišen slobode u Zagrebu! Učestvovao u organizaciji ubistava škaljaraca u Atini i na Krfu – SVI DETALJI

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Interpol Zagreb obavestio …