Kakav prodor ruske vojske! Ukrajinska jedinica napravila šokantan potez! Mislili da dolaze saborcima u pomoć, a tamo ih sačekali…

Borci 110. brigade Južne grupacije snaga, tokom oslobađanja naselja Želanoje u Donjeckoj Narodnoj Republici, uništili su jedinicu Oružanih snaga Ukrajine (VSU), koja je stigla na smenu u uporište koje su već zauzele ruske snage. Ukrajinski vojnici su ih greškom zamenili za svoje saborce, ispričao je vojnik sa pozivnim imenom „Faust“ u video-snimku koji je dostavilo Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema njegovim rečima, brigada je među prvima ušla u Želanoje.

– Ušli smo u prve kuće, koje su bile srušene, pre Prvog Želanog. Dočekala nas je veoma jaka vatra, bilo je i minobacača, i ‘ptičica’ (bespilotnih letelica), bilo je svega, ali smo dobro prošli – ispričao je „Faust“.

On je istakao da su akcije jurišnih jedinica bile stručno koordinisane uz pomoć bespilotnih letelica (BPL).

– Već je pao mrak, zauzeli smo prvu kuću u Želanom-1, onu najudaljeniju. Postavili smo stražu i rešili da se malo odmorimo. Pred zoru, dok je stražu držao vojnik sa pozivnim imenom ‘Lis’, reagovao je na vreme – ukrajinsko borbeno vozilo se približilo kući – rekao je ruski vojnik.

Stražar je na vreme obavestio komandira, a ruski vojnici su zauzeli odbrambene pozicije u kući. Prema rečima „Fausta“, ukrajinski vojnici su prišli kući, pozdravili se, a tek nakon toga shvatili da su unutra ruski borci.

– I tu je sve počelo. Počeli su da bacaju rančeve, pokušavali su da pobegnu iz dvorišta, ali tu je bila mala ograda koja im je postala prepreka, i to je bilo to – tu su ostali, na rotaciji ispred te kuće –zaključio je „Faust“.


Katastrofa! Doneta jeziva odluka, rat je upravo ušao u novu fazu! Izrael rešio da ogromnim desantom zaobiđe linije Hezbolaha!

RIZIČAN MANEVAR

Izraelska vojska je u ponedeljak uveče objavila da će uskoro započeti operacije na južnoj obali Libana.

sledeća vest




Informer

Check Also

TERAO SINA (5) DA MU DIRA POLNI ORGAN, PA MU NA LEĐIMA CRTAO “U” I SVASTIKU Horor u Belišću, ocu iz pakla u telefonu nađeni JEZIVI snimci

Vesti Svet Horor u Hrvatskoj: Terao sina (5) da mu rukama dira polni organ, na …