OCA OTROVALA, MAJKU UDARALA ČEKIĆEM, PA ŽIVELA SA NJIHOVIM TELIMA ČETIRI GODINE Uhvaćena je na nesvakidašnji način, sada je čeka doživotna robija


Vesti

Svet

Ubila roditelje, pa živela u kući sa telima čak četiri godine

Virdžinija Mekalou (36) osuđena je na doživotnu zatvorsku kaznu nakon što je ubila svoje roditelje, a onda živela u kući u Eseksu sa njihovim telima naredne četiri godine.

.Foto: Zoran Ilić / Ringier

.

Kako je objavio Gardijan, tužiteljka Liza Vajding je pred sudom u Čelmsfodu rekla da je Mekalou otrovala svog oca Džona Mekaloa (70) lekovima koje je dobila na recept, a koje je smrvila i stavila u njegova alkoholna pica, da bi sledećeg dana ubila i svoju majku Luis Mekalou (71).

Blic preporučuje

Advokat je rekao da je Mekalou “udarala svoju majku čekicem i više puta je ubola u grudi kuhinjskim nožem kupljenim u tu svrhu“.

Oba ubistva su se dogodila u junu 2019. godine u kući njenih roditelja u Grejt Badou, u Eseksu, gde je optužena nastavila da živi sa njihovim leševima naredne četiri godine.

Mekalou je “izgradila improvizovanu grobnicu” za svog oca, koji je radio kao predavač na Univerzitetu Anglia Ruskin, a koja je pronađena u njegovoj sobi i koja je bila “sastavljena od naslaganih zidanih blokova”.

“Majčino telo, umotano u vreću za spavanje, sakrila je u ormaru u majčinoj spavaćoj sobi na poslednjem spratu kuće”, rekao je advokat na sudu.

Ubistva su otkrivena nakon što su lekari opšte prakse njenih roditelja izrazili zabrinutost zbog propuštenih termina i nakon nasilnog ulaska policije u kucu 15. septembra 2023. godine.

Mekalou je prethodno govorila laži o tome gde se njeni roditelji nalaze, često govoreći lekarima i rođacima da im nije dobro ili da su na dugom putovanju.

Ona je nakon hapšenja policajcima u pritvoru dala detaljan izveštaj o tome kako je ubila svoje roditelje.

Sudija, Džastis Džonson rekao je prilikom izricanja presude da je “siguran da je značajan motiv” za ubistva bio da Mekalou “spreči svoje roditelje da otkriju” da je krala od njih i lagala ih, kao i da bi uzela novac “koji je bio namenjen njima”.


Blic

Check Also

EVROPSKA ZEMLJA SE SPREMA ZA NAJGORE Na mostovima prema Rusiji postavila je “zmajeve zube”, a spremna je i da ih DIGNE U VAZDUH: “Sve ćemo nadograditi sa VATRENOM MOĆI!”

Vesti Svet Litvanija postavlja odbrambene mehanizme na mostove prema Rusiji, spremna je i da ih …