Notingem drakonski kažnjen! Moraće da plati 900.000 evra zbog jedne objave

Fudbalski klub Notingem Forest sankcionisan je sa skoro 900.000 evra zbog jedne poruke na društvenoj mreži.

Fudbalska federacija Engleske odlučila je da drakonski kazni premijerligaša zbog objave na platformi X nakon meča sa Evertonom prošle sezone. 

Pomenuta utakmica bila je programu u aprilu, a na kraju je slavio Everton sa 2:0. Nezadovoljni “šumari” su posle meča udarili na sudiju iz VAR sobe Stjuarta Atvela, ističući da je propustio da svira tri čista penala za njih. Takođe, arbitra su nazvali i navijačem Lutona, jer su se u tom periodu za opstanak borili pomenuti klub i Notingem. 

Pored te optužbe “šumari” su na svom zvaničnom profilu još napisali: 

“Tri esktremno loše odluke, tri penala nam nisu svirana. To je jednostavno neprihvatljivo. Upozorili smo sudijsku organizaciju Premijer lige pre utakmice da je VAR sudija navijač Lutona, ali ga nisu promenili. Naše strpljenje je testirano nekoliko puta ove sezone i klub će razmotriti kako dalje da postupa”, bio je sporni tvit Notingema. 

 

 

Sada, šest meseci kasnije stigla je kazna, i to drakonsa. Premijeriligaš se oglasio i najavio da će se žaliti na odluku engleske federacije. 

“Fudbalski klub Notingem Forest je izuzetno razočaran odlukom Regulatorne komisije da izrekne kaznu od 750.000 funti zbog komentara objavljenih na društvenim mrežama nakon meča Premijer lige protiv Evertona u 21. aprila. Posebno smo zabrinuti što je FA, u svojim podnescima, tražio sankciju “veću od 1.000.000 funti”. Smatramo da su ovaj zahtev, kao i novčana kazna, potpuno nesrazmerni učinjenom i da će se klub žaliti na odluku”, saopštio je Notingem. 

 

 


Utišao "Marakanu", a sada mu se smeši transfer karijere! Slot želi bišveg igrača u Liverpulu!

Fudbal

Turski reprezentativac – Orkun Kokču, mogao bi narednog leta put “Enfilda”.

sledeća vest




Informer

Check Also

“NAŠA POSLEDNJA PUTOVANJA BILA SU BOŽJA PRIPREMA ZA KRAJ” Potresne reči oca Borisa Majorskog koji je sa devojkom poginuo na motoru

Vesti Hronika Potresne reči oca Borisa Majoorskog koji je sa devojkom poginuo na motoru: “Naša …