Sukob u Ukrajini je kulturološki i verski rat dve civilizacije – ruske i zapadne! Evidentno je da će Putin zauzeti i Pokrovsk!

Gosti najnovijeg “Rata uživo” televizije Informer bili su analitičar profesor dr Miloš Laban i Ivan Ivanović iz SNP “Naši”. Njih dvojica su komentarisali najnovija dešavanja na frontu u Ukrajini, ali i druge goruće geopolitičke teme.

Laban ističe da Rusija napreduje sa minimalnim brojem žrtava i uništene vojne tehnike, kao i da je neminovno njeno zauzimanje Pokrovska.

Sve je teža i teža situacija za ukrajinsku stranu, zato što, evidentno, ruska vojska napreduje. Sasvim je izvesno da će ruska vojska uzeti i Pokrovsk, a on je veoma bitan zato što je to čvorište železničkih i auto-puteva. Rusija računa da će ta teritorija uskoro postati njena, zato i ne uništava infrastrukturu. Napreduje se sa minimumom žrtava i izgubljene tehnike. Suprotno onome što se sugeriše kroz medije. Uvođenje veštačke inteligencije je omogućilo da dron samo dobije nalog gde će dejstvovati, a sve ostalo radi sam. Poznato je da tehničke inovacije se najpre primenjuju u vojsci, a najviše se razvijaju u ratnim vremenima – rekao je analitičar.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ivan Ivanović

Ivanović zaključuje da se u Ukrajini odvija sukob dve civilizacije, Rusije i Zapada, a da on, na neki način, predstavlja i svojevrstan verski rat.

U ovom momentu je ključno to što Rusija napreduje. Zapad i dalje ne žali novca i ulaže milione kako bi Ukrajina produžila svoju agoniju u ovoj specijalnoj operaciji koju Rusija sprovodi. Mislim da se ona neće tako lako završiti. Ko može da garantuje da će kraj biti 2025. ili 2026. godine? Ovde se ne radi o nekim običnim ratovima već o sukobu civilizacija. S jedne strane Rusija, a s druge Zapad. To je kulturološki, a na neki način i verski rat. To su sukobi koji su iznad svega što smo mogli da vidimo u poslednjim decenijama – poručuje on.


Služba bezbednosti Ukrajine se ponaša kao Gestapo svojevremeno! Amerika, Rusija i Kina su tri igrača koja dele svet! (VIDEO)

Live TV

Gosti “Rata uživo” Informer TV bili su urednik lista “Politika” Bojan Bilbija i Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju. Oni su komentarisali trenutnu situaciju na frontu u Ukrajini, kao i potencijalni dalji tok tog sukoba.

sledeća vest




Informer

Check Also

Sa šest različitih žena deli osmoro potomaka, a samo jedan nasledio talenat za glumu: Za njegovog vanbračnog sina kažu da je slika i prilika slavnog oca

Jedan od najvećih holivudskih zavodnika Klint Istvud danas ima 94 godine i još uvek je …