Voda u sudoperi slabo otiče: Ne treba vam majstor, jeftino i brzo rešenje već imate kod kuće

Evo čime treba da se poslužite da biste postali sam svoj majstor

Sudopera je izložena stalnom prilivu masnoća, ostataka hrane i raznih drugih prljavština. Zbog toga uopšte ne čudi što se njen odvod jednostavno, u nekom trenutku, zapuši i nije u mogućnosti da odvodi vodu.

Ako nemate sredstvo za otpušavanje kod kuće, pomoću ovih nekoliko stvari možete lako otpušiti sudoperu.

Ako vam voda ostaje u sudoperi i ne prolazi kroz cevi, najlakše ćete to rešiti pomoću gume za otpušavanje. Samo stavite gumu na slivnik i pokretima gore-dole pustićete vodu.

Za otpušavanje odvoda koji ima velike naslage masnoće pomoći će vam soda bikarbona i sirće. Prvo zakuvajte vodu sve dok ne počne da ključa.

Kada proključa, sipajte je u odvod. Zatim naspite jednu kašiku sode bikarbone i pustite da stoji nekoliko minuta, a onda naspite jednu čašu sirćeta.

Na kraju prelijte još jednom ključalom vodom i to je sve.

Ako nemate sode bikarbone, možete iskoristiti so. Sipajte pola čaše soli u odvod i pustite da deluje nekoliko minuta. Zatim sipajte kipuću vodu i gotovi ste. Ali, ako i dalje ne uspevate da rešite problem začepljene sudopere, trebalo bi da pogledate odvodnu cev ispod njega, koja je u oblika slova U. Zbog njegovog oblika tamo često zapinju delovi hrane i prljavštine. Očistite ga pomoću noža, to jest nožem uklonite sve veće komade, prenosi Novi.ba.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com


Krstarica

Check Also

Skinuo joj crnu magiju za sve pare! Ovako je Hodža Murat ojadio spremačicu Stanu za više od 17.000 evra

Spremačicu iz Doboja skupo je koštala ljubav prema njenom šefu. Naime, ona je ostala bez …