Vojna svečanost: Obeležen Dan 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja! (FOTO)

U kasarni Banjica u Beogradu danas je održana vojna svečanost povodom Dana 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, koji se obeležava u spomen na 12. oktobar 1992. godine kada je formirana ova jedinica.

Povodom praznika, upriličen je defile jedinica brigade, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu, uručene nagrade najistaknutijim pojedinicima i položeni venci na spomen-obeležje u kasarni kojim ova jedinica čuva uspomenu na poginule u NATO agresiji 1999. godine.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

U osvrtu na postignute rezultate, istaknuti su profesionalizam i stručnost pripadnika brigade i opremanje najsavremenijim radarskim sistemima čime su ispunjeni najviši standardi i značajno unapređene sposobnosti za realizaciju namenskih zadataka u kontroli i zaštiti vazdušnog prostora Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Svečanosti su prisustvovali komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, predstavnici jedinica Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, organa lokalne samouprave i institucija sa kojima brigada sarađuje.


Svilajnac će graditi stanove za vojna lica! Svi žele povratak vojske u kasarne

Društvo

Opština Svilajnac spremna je da gradi stanove i besplatno ih da vojnim licima, odnosno da sa nekoliko miliona evra iz lokalnog budžeta podrži povratak vojske u kasarnu ,,Lazar Stojanović”, koja je 2007. godine zatvorena, a objekti prepušteni zubu vremena.

sledeća vest




Informer

Check Also

TEA TAIROVIĆ SE LOMI I UVIJA U RESAMA Promenila frizuru i vrelim plesom dovela publiku DO LUDILA – pevačica je živa vatra (FOTO)

Zabava Tea Tairović u resama na bini, promenila frizuru i vrelim plesom dovela publiku do …