Saslušanjem svedoka juče je u novosadskom Višem sudu nastavljeno suđenje Branislavu R. (48), koji se tereti da je 18. februara u porodičnoj kući u Rakovcu, pod dejstvom alkohola sa 2,84 promila, kršeći meru zabrane prilaska i komuniciranja sa bivšom suprugom Draganom R. (47), na svirep način nožem usmrtio nju i njenu majku Nadu Č. (75).

Na jučerašnjem glavnom pretresu svoje iskaze su dali brat okrivljenog i dve komšinice.

Iako privilegovani svedok, D. R., brat okrivljenog, ispričao je da ga je kritičnog dana Branislav pozvao telefonom sa njemu nepoznatog broja dva, tri puta.

Prvi put je nazvao i rekao šta je uradio i ja sam prekinuo vezu. Zatim je usledio drugi poziv. Ponovio je šta je uradio, a ja sam rekao da prekidam kako bih pozvao Hitnu pomoć, na šta je on odgovorio da nema potrebe, jer su obe mrtve. Bio sam u šoku zbog onoga što sam čuo. Pozvao sam policiju u Beočinu, ali mi se niko nije javljao, pa sam okrenuo 192. Sećam se da mi je rekao da je hteo da naudi sebi, ali mu Bog nije dao. Čuo sam po njegovom glasu da je bio u vrlo teškom stanju, pa sam pomislio da je sebe povredio – ispričao je brat okrivljenog.

On je dodao i da su njih dvojica, veče pre tragičnog događaja, bili na jednoj svirci i konzumirali alkohol.

– Pili smo pivo, ali je on pre toga pio rakiju. Ja sam tokom noći doneo šest, sedam tura, a i drugari koji su bili sa nama su takođe donosili piće – naveo je D. R. i dodao da se Branislav to veče „zakačio” sa obezbeđenjem jer je bio pijan.

whatsapp-image-20240219-at-1.26.43-pm.jpg
Nenad Kostić Mesto zločina

– Ja sam pogrešio što ga nisam pustio da se pobije sa obezbeđenjem, bio bi uhapšen i ne bi došlo do svega ovoga – rekao je brat okrivljenog.

R. L., komšinica ubijenih žena, prilikom svedočenja je istakla da poznaje i okrivljenog i žrtve i da je sigurna da Branislav nije imao nameru da ih ubije.

– Branislav se izmirio sa sinovima i suprugom Draganom, ali je pokojna Nada, koliko ja imam saznanja, uvek želela da zadrži ćerku i unuke, a da Branislav ode. U kući je uvek bilo „trovanje”. Ona je mislila da kada Branislav ode u zatvor, sve je probleme rešila – ispričala je komšinica i naglasila da pokojna Dragana nije htela da se razvede od Branislava, ali da je bila pod uticajem majke.

– Nada nije znala da su se Dragana i Branislav posle njegovog izlaska iz zatvora pomirili. Dragana mi je pričala da je htela da povuče tužbu i da Branislav ne ide u zatvor, ali se njena majka tome jako protivila – dodala je R. L.

M. K. L., koja je 30 godina komšinica ubijenih žena, ispričala je da je kritičnog dana pokojna Nada bila kod nje zajedno sa još jednom komšinicom.

Nada je imala jedan telefonski poziv, izašla je iz prostorije, kratko razgovarala i brzo se vratila. Bila je sasvim normalna, nije rekla ko je zvao, niti smo mi pitale – kazala je ona i istakla da joj je jednom prilikom, dok je Branislav bio u pritvoru, Dragana rekla da se nalazi između „dve vatre”.

– Rekla da je između „dve vatre” jer voli i mamu i Branislava, na šta sam joj ja rekla da kada on izađe nađu stan i da odu da žive zajedno, da se iseli iz kuće. Branislavov brat je molio da povuče tužbu, ali nije to učinila. Da jeste, mislim da se ovo ne bi desilo – rekla je ova komšinica. Ona je napomenula da se Dragana njoj poverila jednom prilikom da se pomirila sa Branislavom, ali je zamolila da to ne kaže njenoj mami, odnosno sada pokojnoj Nadi Č.

Suđenje se nastavlja 22. novembra, kada će biti saslušani preostali svedoci.

(Dnevnik.rs)

Bonus video:

Kurir televizija “ON JE KRIVAC SIGURNO, UBIO JE 3 ŽIVOTA!” Šok svedočenje meštanina za Kurir NA MESTU NESREĆE U PETKI: Sve se vidi na snimku