NIJE ZA ONE SA SLABIM ŽELUCEM: Žena kupila integralni hleb, tek kada je pojela krišku SHVATILA šta je bilo unutra – "Ovo iskustvo je bilo traumatično i odvratno!" (FOTO/VIDEO)

Tek kada je pojela pola vekne, otkrila je ono što je izgledalo kao mrtav miš između kriški.

Nombulelo je podelila svoj užas na mrežama, objašnjavajući svoje odvratno otkriće i pitajući se kako je glodavac mogao da se nađe među hranom tokom proizvodnje.

U snimku podeljenom na mrežama, Nombulelo otvara dve kriške hleba da pokaže delove štakora sa svake strane, kao i životinjsku dlaku, unutrašnje organe i rep.

Rekla je: “Izvadila sam hleb iz frižidera da pravim tost i primetila nešto odvratno i strašno. Napravila sam sliku i poslala je prijateljima, a jedan od njih je rekao: “Za tvoju informaciju, to je miš.”

– U početku sam bila u šoku i sugerisala da bi moglo biti nešto drugo, ali scenario sa mišem imao je smisla – moguće je da je miš dospeo u hleb u fabrici i da niko to nije primetio.” Ipak, ovo nije prvi put da je neko prijavio pronalaženje miša u svojoj hrani.

Jedan majstor iz Brisbena, Australija, koji nije želeo da mu se pominje ime, govorio je u februaru o trenutku kada je shvatio da jede pacova u tortilji koju je kupio u popularnoj pekari.

Kupio je tortilju sa šunkom i salatom u Beefy’s, Aussie World, u Palmviewu kao ukusnu užinu na putu kući krajem januara. Rekao je da je tortilja izgledala “normalno”, jer je mogao da vidi samo salatu, šargarepu i šunku s vrha.

Australijanac je bio užasnut kada je shvatio svoju grešku tek nakon što je ugrizao štakora. “Žvaćem i žvaćem i žvaćem i nisam mogao da ispljunem zalogaj koji sam uzeo”, ispričao je za Daily Mail Australia.

U početku je mislio da je žilava tekstura “malo šunke ili masti”, ali je ubrzo shvatio da je zalogaj sadržavao mrtvog štakora. “Nastavio sam da žvaćem i pomislio sam da nešto nije u redu. Izvadio sam to iz usta.”

– Ponovo sam pogledao i pomislio ‘to ne može biti ono što mislim’ i nastavio da vozim, ali kada sam ponovo pogledao dole, video sam rep i pokupio ga – rekao je.

– Gadam se samo kada pomislim na to ponovo. To je jednostavno odvratno. Zapravo sam zalizao telo štakora.-

Majstor je odmah stao, otvorio prozor i ispucao sve što je mogao iz usta, dok je povraćao i kašljao.

Rekao je da je kada se vratio u restoran da se diskretno žali, bez privlačenja pažnje na grešku, osoblje vrištalo. “Svi su pobegli u zadnju sobu, a dvojica su ostala… bili su petrifikovani.”

Kada je miš izašao na videlo, gosti su pobegli. “Do tada je cela prodavnica bila prazna. Ljudi koji su ručali gledali su me s nevericom.”

Nakon incidenta, dobio je telefonski poziv od menadžera Beefy’s koji se izvinio u ime franšize i obećao da će ga obaveštavati, tvrdeći da će štakor biti testiran na toksine.

Međutim, od traumatičnog popodneva, rekao je da ne može da uživa u obroku bez da pomisli na štakora u tortilji. Nombulelo, iz Durvana, Južna Afrika, otkrila je glodavca 31. avgusta.

Navodi da se vratila u prodavnicu kako bi podigla pitanje i navodno su joj rekli da se žali direktno dobavljaču, kompaniji PepsiCo.

Poslala je brendu e-mail zajedno sa svojim snimkom i slikama hleba. Nombulelo tvrdi da ju je kasnije kontaktirao predstavnik PepsiCo telefonom.

Rekla je lokalnim vestima: “Ovo iskustvo je bilo traumatično i odvratno.”

Cornel Vermeulen iz PepsiCo Južna Afrika rekao je da su svesni “izolovanog incidenta”, kako je izveštavano od strane IOL-a. Takođe su dodali da vekna SASKO Low GI Seeded Whole Wheat hleba nije ispunila “stroge standarde” kompanije.

Vermeulen je takođe uverio kupce da je pokrenuta istraga i da su uzeti uzorci iz dotične serije.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Ovo je bila poslednja Titova želja pred smrt, unuk otkrio strogo čuvanu tajnu

Unuk doživotnog predsednika SFRJ Joška Broz svojevremeno je otkrio javnosti neke od najvećih tajni u vezi sa …