Počela prodaja električne “fijat grande pande” iz Kragujevca! Evo koliko se vozača prijavilo za subvenciju

Kompanija Stelantis je objavila da je počela prodaja električne grande pande koja se proizvodi u fabrici u Kragujevcu.

Električna grande panda je sada dostupna za naručivanje u Francuskoj i Holandiji.

Stelantis je na svom sajtu naveo da će se kasnije prodaja kragujevačke pande i proširiti na druga tržišta i druge regione.

Građani naše zemlje moći će da koriste pomoć države u vidu sredstava za podršku kupovine električnih vozila, mere koja se već primenjuje, ali neće biti posebnog fonda za ovaj automobil, kako se pogrešno stekao utisak prethodnih dana.

Podsetimo, kao jednu od mera države za unapređenje kvaliteta vazduha i životne sredine, Ministarstvo je obezbedilo sredstva za podršku kupovini električnih vozila, među njih spada i buduća “grande panda”.

Kako navode  iz resornog ministarstva do ovog trenutka je pristiglo 117 zahteva, od kojih je 91 ispunilo uslove za dobijanje subvencije. Od 91 zahteva, 64 su podneta od pravnih lica, a 27 zahteva od fizičkih lica.


Vest o električnoj Pandi koja će se proizvoditi u Srbiji dominira na svim biznis portalima u svetu!

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski ministri, menadžment Stelantisa i visoki domaći i strani zvaničnici juče su prisustvovali svečanom predstavljanju prve fabrike za serijsku proizovdnju električnih vozila na Balkanu. Ova vest je danas glavna na svim biznis portalima u svetu, što dovoljno govori o važnosti jučerašnjeg dana.

sledeća vest




Informer

Check Also

"JA SAM POGREŠIO, DA SAM GA PUSTIO DA SE POBIJE, BIO BI U ZATVORU I NE BI IH UBIO" Nastavljeno suđenje Branislavu za ubistvo žene i tašte!

Saslušanjem svedoka juče je u novosadskom Višem sudu nastavljeno suđenje Branislavu R. (48), koji se …