Đurić sa Fernandezom: Oblast energetike ima potencijal, Srbija posvećena unapređenju saradnje dve zemlje


Vesti

Politika

Đurić sa Fernandezom o unapređenju saradnje u svim oblastima

Ministar Đurić izrazio zadovoljstvo intenziviranjem bilateralne ekonomske saradnje sa SAD

Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju saradnje sa SAD u svim oblastima

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas sa podsekretarom SAD za ekonomski rast, energetiku i životnu sredinu Hozeom Fernandezom i tom prilikom istakao da Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju saradnje dve zemlje u svim oblastima uz konstataciju da je politički dijalog intenziviran i da odnosi idu uzlaznom putanjom.

.Foto: Jovana Kulašević / Tanjug

.

Đurić je istakao da saradnja u oblasti energetike ima veliki potencijal i da je jedan od najpozitivnijih aspekata bilateralnih odnosa dveju zemalja. Podvukao je da je nedavno potpisivanje Sporazuma o strateškoj saradnji u energetskom sektoru u Srbiji veoma značajno i označava novu eru saradnje Srbije i SAD, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Blic preporučuje

.

Foto: Jovana Kulašević / Tanjug

.

Srbija je, prema njegovim rečima, zainteresovana za diversifikaciju izvora snabdevanja energentima, dodatna ulaganja u energetsku infrastrukturu i efikasniji razvoj kapaciteta zasnovanih na obnovljivim izvorima energije, kao i da je još važnije što odnosi u oblasti energetike ulaze u fazu strateških odnosa.

.

Foto: Jovana Kulašević / Tanjug

.

Govoreći o bilateralnoj ekonomskoj saradnji, Đurić je izrazio zadovoljstvo njenim intenziviranjem, naglasivši da je upravo ona jedan od ključnih činilaca i pokretača osnaživanja ukupnih odnosa naših zemalja.

Sagovornici su se, takođe, osvrnuli i na značaj unapređenja regionalne saradnje, a ministar Đurić zahvalio je SAD na podršci kada je reč o regionalnim inicijativama na zapadnom Balkanu.

(Tanjug)


Blic

Check Also

Ovaj mali kućni aparat čest je uzrok požara, ne ostavljajte nikad ga uključenog bez vašeg nadzora

Kućni aparati ne smeju da budu ostavljeni bez nadzora jer su oni jedan od glavnih …