"Поражавајуће је да је мајка толико хладнокрвна" Сека Алексић о сведочењу дечака убице у поступку против родитеља

Малолетни дечак убица је први пут напустио психијатријску клинику у којој се налази све време од када је починио масовно убиство 3. маја 2023. и доведен је у судницу како би сведочио у поступку против својих родитеља и инструктора стрељане у коју га је, према наводима Вишег јавног тужилаштва, одводио отац да вежба пуцање на покретним метама. 

Дечак је иначе у јулу прошле године испитиван као сведок док је истрага била у току. То сведочење је трајало више сати и обављено је путем видео линка. 

У овом поступку, осим родитеља дечака и инструктора, био је оптужен и председник стрељачког клуба. 

Оца дечака, Тужилаштво терети за тешко дело против опште сигурности и тражи казну од 12 година затвора за њега. Мајка дечака, оптужена је за недозвољено држање оружја и муниције и за њу Тужилаштво тражи две и по године затвора. 

У случају „Рибникар“ у току су један кривични и пет парничних поступака. Кривични је покренуло Више јавно тужилаштво у Београду, а парничне поступке покренуле су оштећене породице у масовном убиству.

Пражавајуће ми је…

Поводом ових догађања огласила се на друштвеној мржи Икс певачица Сека Алексић.

 – Не знам за вас, али никако не могу да решим у својој глави овај случај око дечака убице… Поразавајуће ми је да је једна мајка била суочена са дететом које је родила… Поражавајуће ми је да је једно дете то починило… Поражавајуће ми је да је једна мајка толико хладнокрвна (бар тако делује)… Поражавајуће ми је што су све те породице завијене у црно… Уништено је толико живота – истакла је Сека Алексић на поменутој друштвеној мрежи.

Seka Aleksić
Сека Алексић / Извор: Ф.С/АТА Images


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Bosiljak donosi sreću, a ove biljke prokletstvo: Jedna nikako ne treba da se nađe u blizini kuće

Neka narodna verovanja, kada su biljke u pitanju, danas su iščezla Ipak, neka verovanja opstaju …