KRAJ MIHOLJSKOG LETA! Dan počinje kišom, temperature će biti drastično manje

Prema prognozi Republikog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), danas će u Srbiji biti osetno hladnije vreme. Očekuje se prolazno naoblačenje, kiša i lokalni pljuskovi, a ponegde su mogući i grmljavinski procesi. Ujedno, severozapadni vetar biće pojačan, a padavine će se širiti sa severa i zapada ka ostalim delovima zemlje tokom prepodneva.

Prolazno naoblačenje i kiša tokom prepodneva

U prvom delu dana, veći deo Srbije će biti zahvaćen oblačnostima, uz padavine u obliku kiše i lokalnih pljuskova. Očekuje se da će ovi meteorološki uslovi brzo preći i na ostale predele, dok će u Vojvodini padavine prestati prvo, što će omogućiti i delimično razvedravanje.

Vetar i temperaturne promene u drugom delu dana

U drugom delu dana, prema prognozi RHMZ-a, padavine će prestati, a vreme će se delimično razvedriti. Očekuje se slab i umeren vetar, dok će na severu i istoku povremeno biti i jak severozapadni vetar.

Temperaturne vrednosti danas

Najniža temperatura u Srbiji biće od 10 do 16 °C, dok će najviša temperatura biti u rasponu od 18 do 23 °C. Ove vrednosti ukazuju na značajan pad temperature u odnosu na prethodne dane.

Beograd: Oblačno vreme sa kišom i pljuskovima

U Beogradu se očekuje sličan vremenski scenario. Ujutro i pre podne biće oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima, dok se od sredine dana prognozira prestanak padavina i delimično razvedravanje. U glavnom gradu duvaće slab i umeren severozapadni vetar.

Temperatura u Beogradu

Jutarnja temperatura u Beogradu biće oko 16 °C, dok se najviša dnevna temperatura očekuje da bude oko 19 °C.

Prognoza za narednih sedam dana

Prema prognozama, narednih sedam dana u Srbiji biće suvo i stabilno, sa dužim sunčanim intervalima. Ipak, jutra će biti hladna, dok će dnevna temperatura biti u granicama proseka za drugu dekadu oktobra. Kiša se ponovo može očekivati u subotu ujutro i pre podne na jugu zemlje.

Izvor: Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ)

Izvor: Srbija Danas

Check Also

TELO DANKE ILIĆ ODNEO KUĆI U CRNOJ VREĆI?! Otac Dragijevića ima nove sumnje, pa otkrio za Kurir: "Pitao bih ga samo jedno i odmah bih znao da li laže"

Kada bih imao priliku da vidim sina, pitao bih ga samo jedno: šta je prava …