Zemunski malci upoznali lokalnu zajednicu (FOTO)

Toga dana posetili su i Dobrovoljno vatrogasno društvo ”Matica”, Policijsku stanicu Zemun, uživali su u jesenjoj šetnji Zemunskim parkom i hranili labudove na Zemunskom keju.

Dobri domaćini tokom prepodnevne šetnje Zemunom bile su im članica Veća Gradske opštine Zemun Sonja Čolović, načelnica Uprave Tijana Bakić i zamenica glavnog i odgovornog urednika Simona Janjoš. 

U opuštenoj atmosferi deca su razgovarala sa predsednikom Kovačevićem postavljajući mu pitanja koja ni malo nisu bila detinjasta, a odnosila su se na rad predsednika i Opštine, a predsednik im je tom prilikom obećao da će ih uskoro posetiti kako bi se lično uverio šta im je sve potrebno da bi im boravak u vrtiću bio što komforniji.

predškolci
predškolci / Izvor: GO Zemun

Predškolci i vaspitači su predsedniku Kovačeviću uručili mali dar – svojeručno izrađenu maketu Milenijumske kule na Gardošu, a predsednik je uzvratio prigodnim poklonom.

predškolci
predškolci / Izvor: GO Zemun

U DVD ”Matica” mališani su  pogledali čak tri animirana edukativna filma i u razgovoru sa vatrogascima naučili kako da se ponašaju u različitim kriznim situacijama poput požara, poplave i zemljotresa. Prisustvovali su demonstraciji spasavanja povređenog lica, a imali su  priliku da i sami iskuse kako se koristi vatrogasni šmrk. 

predškolci
predškolci / Izvor: GO Zemum

Policajci su predškolcima objasnili koliko je važno da znaju kada je potrebno da pozovu telefonski broj 192 i pokazali su im svoju opremu i vozila.

U znak zahvalnosti mališani su svojim uniformisanim komšijama, policajcima i vatrogascima, poklonili po svežanj svojih crteža. Poslednja stanica druženja im je bila Zemunski kej gde su na obali Dunava hranili labudove.

predškolci
predškolci / Izvor: GO Zemum

Gradska opština Zemun u saradnji sa drugim institucijama, ovim projektom želi da kroz edukaciju i druženje upozna najmlađe Zemunce sa radom ključnih segmenata funkcionisanja lokalne zajednice.
 

Izvor: Srbija Danas

Check Also

NOVI PASOŠKI SISTEM NA AERODROMU “NIKOLA TESLA” OD 1. NOVEMBRA Kreću sa radom automatski čitači, a od naredne godine sledi još jedna novina

Vesti Beograd Od 1. novembra kreću sa radom automatski čitači pasoša na beogradskom aerodromu Na …