BEOGRAD – Zoranu Marjanoviću danas je pred Višim sudom u Beogradu nastavljeno suđenje za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016.

Sudsko veće je za danas kao svedoke pozvalo kumu porodice Marjanović, Veru Vukomanović koja je praktično živela s njima kao i Jeleninu tetku Ljubicu Manojlović.

Marjanović je danas ispred sudnice uslikan sa kuma Verom i Teodorom Krsmanović, sestrom ubijene Jelene Krsmanović Marjanović.

Jelenina tetka koja je danas trebalo da svedoči, Ljubica Marković, nije se pojavila u sudu.

Posle više od dva časa u sudnici, današnje ročište je završeno a novo je zakazano za 17. decembar.

IMG-20241010-WA0276 copy.jpg
Marko Karović 

Šta je kuma Vera danas rekla na sudu

Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović izjavila je danas na suđenju Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović da su oni bili “skladan par koji se voleo”.

– Njihov odnos je bio super, mladi ljudi koji su se voleli i stvarali zajedno. Što se ostalih ukućana tiče, i oni su sa Jelenom bili u dobrim odnosima, kuća ko kuća, ko će šta da opere, skuva.

Kasnije, kada se Jelenina mama razbolela svi smo bili uz nju, trudili se da joj pomognemo, njoj je to teško palo, bila je tužna – izjavila je kuma Vera u sudnici.

Ona je potvrdila da se sa Jelenom čula neposedno pre nego što je ubijena 2. aprila 2016. 

– Bilo je lepo vreme, Zoranov sin je polozio vožnju, sve je bilo veselo. Hteli su da prošetaju, a Jelena i da džogira jer je htela zbog posla da bude u formi – navela je Vera Vukomanović i odgovarajući na pitanja tužioca Višeg javnog tužilaštva Nikole Uskokovića da li je videla da li su poneli bilo šta sa sobom, odgovorila je – nije.

Jelenina tetka nije došla

Jelenina tetka koja je danas trebalo da svedoči, Ljubica Marković, nije se pojavila u sudu

Marko Karović Svedočenje kuma Vere na suđenju Zoranu Marjanoviću

Podsetimo, Marjanovićeva odbrana tvrdi da Jelenina krv pronađena na zadnjem sedištu mercedesa, kojim su se kobnog dana odvezli na nasip, potiče od posekotine koju je zadobila dok je menjala gumu na automobilu.

Dolazak Marjanovića u sud

Marko Karović Dolazak Marjanovića u sud

Obe su dale iskaz i tokom prvog suđenja posle kog je Zoran Marjanović osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

– Vera Vukomanović tada je svedočila da su u porodici vladali harmonični odnosi, dok je Jelenina tetka izjavila da ne misli da je Zoran ubica ali da je majka pokojne pevačice dok je bila živa sumnjala u ostale članove porodice, uključujući i kuma Veru – podseća sagovornik Kurira.

Kurir.rs/J. Spasić